Premierul Victor Ponta a criticat dur vineri, intr-o postare pe Facebook, decizia presedintelui Klaus Iohannis de a solicita Parlamentului reexaminarea noului Cod Fiscal, declarand ca "noul PNL este condus de reprezentanti nu doar slugarnici si ticalosi, ci de-a dreptul niste moluste politice" care "se vor sinucide jalnic". Ponta incheie postarea transmitand liderilor noului PNL "sa le fie tarana politica usoara".

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul considera ca decizia presedintelui Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal este fie "o decizie pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului si a tarii cu orice cost", fie "o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care Dl Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc". Seful Guvernului compara actiunea lui Klaus Iohannis cu cele ale fostului presedinte Traian Basescu, afirmand ca, daca primul scenariu se aseamana cu ceva ce ar fi facut Basescu, cel de al doilea lucru nu ar fi fost facut nici macar de fostul presedinte.

Ponta considera ca retrimiterea codului in Parlament "pt romani este cea mai proasta veste posibila", insa reprezinta si o veste buna sustinand ca "azi putem consemna finalul oricarei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic si mai neserios chiar si decat vechiul PDL)".

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre rereexaminare proiectul noului Cod Fiscal propus de Guvern, motivand ca scaderea TVA de la 24% la 19%, coroborata cu alte scaderi sau eliminari de impozite ar crea un deficit bugetar nesustenabil.

  • Mesajul integral postat de Victor Ponta:

"Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal (agreat si laudat de mediul de afaceri, votat in unanimitate de Parlament, asteptat de societatea romaneasca in ansamblu nu doar pentru ca readuce cota de TVA la 19% ci pentru ca garanteaza dezvoltarea economica si sociala a tarii) are doar doua posibile explicatii :

1- este o decizie pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului si a tarii cu orice cost (ceea ce facea si Traian Basescu indiferent la consecintele negative)

2 - este o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care Dl Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc (ceea ce nici macar Traian Basescu nu ar fi facut vreodata)!

Indiferent care din cele doua variante e cea reala oricum pt romani este cea mai proasta veste posibila (iar pentru cei care au votat in Noiembrie cel mai clar semn ca au fost inselati).

Vestea buna este ca azi putem consemna finalul oricarei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic si mai neserios chiar si decat vechiul PDL) - dupa ce au spus cat de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, dupa ce au pus in programul lor de guvernare cota de 19% ca baza (amendamentul a fost al lor in Comisia de buget) si dupa ce au votat in unanimitate in urma cu trei saptamani in Camera Deputatilor proiectul - acum vor spune ca are dreptate Iohannis si Codul Fiscal e foarte prost!!! E clar ca noul PNL este condus de reprezentanti nu doar slugarnici si ticalosi, ci de-a dreptul niste moluste politice! Se vor sinucide jalnic - Sa le fie tarana politica usoara!"