Consiliul National al PNL: Programul de guvernare a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Liberalii propun cota unica de 16% pentru toate tipurile de taxe si impozite, din 2017. /Teodor Atanasiu, protagonistul stenogramelor in care afirma ca liberalii nu mai au nevoie de vechii PDL-isti, a fost huiduit copios

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 23 mai 2015, 13:53 Actualitate | Politic


 documente
(23 Mai 2015) PDF, 16MB
Programul de guvernare al PNL a fost adoptat cu unanimitate de voturi, sambata, la Consiliul National al partidului, desfasurat la Pitesti. Programul a fost prezentat delegatilor de prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu. Programul de guvernare al PNL a fost adoptat cu unanimitate de voturi, sambata, la Consiliul National al partidului, desfasurat la Pitesti. Programul a fost prezentat delegatilor de prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu. Unul dintre cele mai importante puncte ale programului de guvernare al PNL propune "introducerea unui nou sistem fiscal incepand cu anul 2017", sistem prin care se are in vedere, printre altele, "generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe si impozite (impozit pe profit, impozit pe venit, impozit pe dividende, TVA si toate taxele pe munca". Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a fost huiduit copios la Consiliul National de sambata, in momentul in care a urcat pe scena pentru a tine un discurs. Atanasiu este protagonistul stenogramelor aparute recent, in care ii desfiinta pe colegii de partid din vechiul PDL si pe Vasile Blaga. Pe tot parcursul discursului sau, Atansiu a fost huiduit de ce din sala, scrie Stiripesurse.ro. Copresedintele PNL Vasile Blaga a intervenit, spunand: "Am o mare rugaminte: am spus ca trecem peste tot si toate! Haideti sa fim uniti!".


 • Programul de guvernare, adoptat cu unanimitate de voturi

Programul de guvernare a fost prezentat de prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu: "Acest program pune probleme esentiale si ofera raspunsuri la aceste probleme. Vorbim in el despre un stat puternic, dar care respecta cetatenii. (...) Vorbim despre un guvern eficient (...). Oriunde veti deschide acest program, veti gasi solutii pentru problemele de astazi, dar si pentru problemele de maine", a spus Predoiu, in discursul tinut in fata delegatilor la Consiliului National al PNL.

Prim-vicepresedintele PNL a adaugat ca obiectivul strategic al programului de guvernare este reconstructia nationala, context in care deviza liberala "Prin noi insine" revine in actualitate.

Programul de guvernare al PNL, intitulat "Recladirea Nationala", are ca obiectiv punerea in opera a principiilor si obiectivelor platformei "Romania lucrului bine facut", potrivit unui document citat de Agerpres. Programul este structurat pe patru mari parti care au in vedere "Natiunea", "Statul", "Economia" si "Societatea incluziva", cu capitolele aferente. PNL afirma in document, ca un lait-motiv al programului, ca provocarea pe care si-o asuma este "buna guvernare".

In cadrul documentului este prezentat schematic si obiectivul strategic al programului PNL, "Recladirea nationala", a carui implementare este desfasurata pe perioada 2015-2020. Astfel, in 2015, PNL isi propune realizarea unui parteneriat intre Guvern si Societate, in 2016, o armonizare intre buna guvernare si efortul national, elemente ce ar trebui sa conduca in 2017 la un "model propriu de dezvoltare". Apoi, in 2018, potrivit PNL, in baza acestui model sa se poate ajunge la o "economie competitiva", la o "societate educata, dinamica" si la o "administratie inteligenta", componente care ar putea sta, in 2019, la baza obiectivului de "recladire nationala".

PNL mai propune, in programul sau de guvernare, realizarea unor "grupuri strategice" la nivelul Executivului, precum si crearea unui mecanism de lobby international pentru Romania.

PNL isi propune crearea unui grup de lucru si dialog permanent cu mediul de afaceri in vederea culegerii direct din economie a semnalelor si propunerilor privind imbunatatirea mediului de afaceri, cu o atentie speciala pentru incurajarea si dezvoltarea capitalului autohton.

In document se mai sustine crearea unui mecanism de lobby international pentru Romania care prevede, intre altele, "constituirea unui Comitet International de Sprijin pentru interesele Romaniei, compus din personalitati economice, diplomatice si politice internationale care simpatizeaza cu Romania, atat de cetatenie romana, cat si straina".

Liberalii sustin, totodata, necesitatea "regandirii si revitalizarii" Consiliului Economic si Social, astfel incat sa exercite un rol proactiv in conceperea politicilor Guvernului si dialogului acestuia cu partenerii sociali.

Programul de guvernare propus de PNL mai propune, ca masura in domeniul fiscal-bugetar pentru stimularea consumului intern, "readucerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016".

O alta masura de stimulare a consumului intern propusa prin programul PNL se refera la "introducerea a doua cote diferentiate de TVA", una pentru "alimente, medicamente, energie electrica, gaze naturale, carti" si o alta pentru "serviciile turistice, transport in comun si alte produse, a caror oportunitate va fi determinata prin consultarea cu mediul de afaceri, partenerii sociali si societatea civila".

Totodata, PNL isi propune "introducerea unui nou sistem fiscal incepand cu anul 2017", sistem prin care se are in vedere, printre altele, "generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe si impozite (impozit pe profit, impozit pe venit, impozit pe dividende, TVA si toate taxele pe munca".

PNL mai sustine, in programul sau de guvernare, ca alocarea bugetara necesara pentru dezvoltarea infrastructurii de transport de toate tipurile - rutier, feroviar, naval, aerian - a Romaniei este de circa 3% din PIB.

La capitolul privind consolidarea Justitiei, se sustine "dreptul CSM de a sesiza Guvernul cu proiecte de lege privind organizarea sistemului judiciar", iar la capitolul Sanatate are in vedere o alocare bugetara a "cel putin 6% din PIB incepand cu anul 2016".


 • Teoedor Atanasiu, huiduit si nevoit sa isi intrerupa discursul

Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu nu a putut sa isi sustina discursul, sambata, la Consiliul National al partidului de la Pitesti, dupa ce o parte din cei prezenti in sala l-au huiduit si i-au strigat "Scuze! Scuze!", el plecand de pe scena spunandu-le colegilor: "Multumesc pentru primire", potrivit Mediafax.

Teodor Atanasiu a fost primit cu huiduieli, sambata, in momentul in care mers la pupitru si a vrut sa ia cuvantul la Consiliul National (CN) al PNL, care s-a desfasurat la Casa de Cultura din Pitesti.

Dupa inceperea discursului, o parte din cei prezenti in sala au inceput sa-i strige lui Atanasiu "Scuze! Scuze!".

Copresedintele PNL Vasile Blaga a incercat sa ii calmeze pe contestatarii lui Atanasiu, facand apel la unitate: "Am o mare rugaminte: va rog sa ne respectam. Am spus ca am trecut peste toate si mergem inainte si va rog sa ne ascultam cu atentie".

Apelul lui Blaga a fost insa ignorat, astfel ca Teodor Atanasiu si-a intrerupt discursul si a plecat de pe scena, spunandu-le colegilor sai din PNL: "Va multumesc pentru primire".

Cei care l-au impiedicat pe Atanasiu sa isi sustina discursul l-au aclamat apoi pe Catalin Predoiu.


 • Vasile Blaga: Astazi pregatim evolutia noului PNL cel putin pentru urmatorii doi ani
    
Copresedintele PNL Vasile Blaga a afirmat sambata, la Consiliul National de la Pitesti, ca deciziile luate in acest for vor pregati evolutia partidului cel putin pentru perioada urmatorilor doi ani, cand sunt programate alegeri locale si parlamentare. "Astazi, vom lua impreuna cateva decizii importante. Vom pregati evolutia noului PNL pentru urmatorii doi ani, cel putin. Deciziile pe care le vom lua astazi vor da semnalul bataliei pentru castigarea alegerilor locale din 2016 si vor consfinti solutiile pe care le avem pentru Romania cand vom ajunge la guvernare", a spus Blaga, in discursul tinut in fata delegatilor la Consiliului National al PNL.

Liderul liberal a adaugat ca obiectivul principal al partidului este punerea in aplicare a unui proiect de tara: "Construim noul PNL nu doar ca sa-l dam jos pe Ponta de la guvernare si sa ne punem noi in capul mesei. Si nu o facem doar din ambitia de a avea un partid mare. O facem ca sa punem in aplicare un proiect de tara vital: implinirea destinului euro-atlantic al Romaniei si fixarea definitiva a destinului national intre democratiile prospere ale Vestului", a afirmat Vasile Blaga.


Peste o mie de delegati participa sambata, la Pitesti, la Consiliul National al PNL.

Lucrarile se desfasoara la Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti, iar la finalul reuniunii liderii liberali vor sustine o conferinta de presa.

Programul zilei mai include o serie de manifestari dedicate celebrarii a 140 de ani de la infiintarea PNL, care se vor desfasura cu incepere de la oa 15,00 la Vila Florica din orasul Stefanesti, fosta resedinta a familiei Bratianu.

4747 vizualizari

 • +12 (12 voturi)    
  Uniti cu d'alde Basboaca de Cugir ?Masini&gloan (Sâmbătă, 23 mai 2015, 14:55)

  Plagarus [utilizator]

  Seful de atelier de la Cugir cand s-a trezt ministru al apararii ,facea anuntul retragerii trupelor romane din Irak, dupa o discutie privata pe care acesta a avut-o cu primul-ministru Tariceanu intr-un restaurant din Bucuresti.
  In 2001, retras pentru odihna in functia de „expert parlamentar“ si, in paralel, este plasat ca administrator la una dintre firmele magnatului PNL Dinu Patriciu, «Palplast» Sibiu.
  In 2003 activul Atanasiu figura, impreuna cu prima sotie, in nu mai putin de sase societati comerciale: B & M Direct Consulting SRL (Alba Iulia), Credit Consulting SRL (Cugir), Centrum Conf SRL (Cugir), Montag Albu SNC (Cugir), Oxygene SRL (Alba Iulia) si Romvam SRL (Alba Iulia). Ulterior, el a devenit asociat si la Cooperativa de Credit Concordia Cugir.
  In perioada 1997-2001, pe cand director adjunct la Uzina Mecanica din Cugir, perioada in care datoriile bugetare ale institutiei au crescut de aproape o suta de ori, de la 8,5 miliarde lei la 766 miliarde lei.

  De asemenea, daca in 1996 totalul creditelor societatii era de 29 miliarde lei, la sfarsitul lui 2001, cuantumul acestora a crescut la 1.752,4 miliarde lei. Mai mult decat atat, daca in 1996 societatea avea un profit de 6,1 miliarde lei, in 2001 inregistra o pierdere de aproximativ 500 miliarde lei.
 • +7 (11 voturi)    
  ne balacarim, ne jignim, ne huiduim.. (Sâmbătă, 23 mai 2015, 15:09)

  lili [anonim]

  Dar la final ne pupam ca trebuie sa fim uniti si sa preluam puterea!
  Ca doar asta vrem, nu?!
  Puterea, cu orice pret, cu huiduieli, ci jigniri, cu balacareli, numai PUTEREA!
  Sila!
  O adunatura de care ti se face sila, nu este deloc altceva decat PSDul mizerabil al lui Ponta!
  Vad ca Blaga face planuri pe 2 ani, oare nu se intreaba deloc unde va fi el peste 2 ani?!
  La puscarie, oare?!
  Ca se cam strange lantul si in jurul lui!!
 • +8 (8 voturi)    
  foarte frumos.. (Sâmbătă, 23 mai 2015, 15:13)

  exilatul [utilizator]

  """"Am o mare rugaminte: am spus ca trecem peste tot si toate! Haideti sa fim uniti!."""...ma intreb oare daca a mai ramas ceva de furat in rom...ai dreaqului, hoti astia din politica cum or putea sa fie ( dupa 50 de ani de comunism ) sociali -democrati, liberali, liberali-democrati, etc....e curios...
 • +4 (4 voturi)    
  lozinci (Sâmbătă, 23 mai 2015, 16:02)

  dorin valeriu [anonim]

  Reluarea lozincii lansata de catre liberali la sfarsitul primului razboi mondial ridica niste semne de intrebare.
  Lozinca de atunci se opunea patrunderii investitiilor straine in Romania !
  Capital, knoww-how, aprovizionare, desfacere asigurata la pret optim; asta inseamna investitii straine in lumea de azi. Toti stim ca avem nevoie vitala de ele. Si atunci ?
  Demagogie ieftina pentru cei neinformati !
 • +9 (9 voturi)    
  Pai nu? (Sâmbătă, 23 mai 2015, 16:03)

  Sthelian [utilizator]

  Ca la Plenarele si Congresele PCR. Unanimitate si strins uniti in jurul partidului.
  Cea mai mare leapsa luata de romani.
  Acum este democratie. PCR s-a impartit in 2 si mimeaza democratia.
  PSD este legatura clara PCR-FSN-FDSN-PSDR-PSD (prin inghitirea PSD- Cunescu dupa ce acesta s-a retras si l-a lasat pe mina tradatorului Athanasiu)
  iar PNL+PDL vine cam asa:
  PDL PCR-FSN-PD (cu 1 trandafir) si membru in Miscarea Socialista, ce s-a opus intrarii PSDR in miscare. PD absoarbe ceva liberali - Valeriu Stoica si devine PDL, care brusc o coteste de la stinga la dreapta.
  PNL creat in 1990 dupa ce cistiga alegerile locale in 1992 se sparge in mii de aripi si aripioare, fiind fiecare infestata din plin cu securisti si alti acoperiti. Ramane una firava in CDR- Cerveni, care dupa alegerile din 96 incepe sa le admita si pe celelalte. Asa ca in 99 PNL devenit mare acum pleaca din CDR sa candideze de unul singur. PNT dispare. Si dupa un viraj stinga cu PSD, creind USL, acum o ia mai spre centru absorbind PDL si avind de fapt PCR-1 si PCR-2.
  • +3 (3 voturi)    
   Mica lectie de istorie a partidelor. Felicitari... (Duminică, 24 mai 2015, 9:17)

   EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian

   ...poate admirabilii nostri tineri intelectuali cu internet si facultate si chiar si diaspora, au retinut cate ceva sau vor cauta, macar, o confirmare pe net...
 • +2 (2 voturi)    
  O noua HAITA... (Sâmbătă, 23 mai 2015, 19:33)

  Persuasive [anonim]

  dar lupii sunt aceiasi si au aceleasi obscure interese.Se regrupeaza,au nevoie de ''teritorii'' si trebuie sa inlature haita rivala.Urla toti aceleasi lozinci patriotarde,putrede si cu miros de hoit.Ochii le ard in orbite,narile le freamata adulmecand prada...Restul e istorie.
 • 0 (0 voturi)    
  pnl... (Luni, 25 mai 2015, 3:22)

  boromir [utilizator]

  Jalnica alternativa la psd.
 • 0 (0 voturi)    
  /// (Luni, 25 mai 2015, 9:22)

  gicu [anonim]

  Dar despre statut nu ne spune nimeni? Cand tocmai am sarbatorit 25 de ani de la alegerile libere Marele PNL voteaza un statut care ne duce inapoi in comunism Candidatii locali vor fi stabiliti de la centru !!!!!!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version