​Liderii PDL si PNL au anuntat, joi, ca viitoarea formatiune care ar urma sa se formeze prin fuziunea celor doua partide ar urma sa se numeasca PNL. HotNews a facut un "mini-sondaj" telefonic printre filialele democrat-liberale pentru a intelege cum vad PDL-sitii "de rand" decizia liderilor de la Bucuresti de a renunta la numele partidului. Am sunat la cateva filiale PDL cat mai departate una fata de alta, pretinzand ca suntem "raportori de la centru" si ca facem un studiu pentru ca sefii de la Bucuresti sa vada ce crede "suflarea" PDL-ista despre disparitia denumirii partidului. Nu am gasit la toate organizatiile oameni dispusi sa vorbeasca despre subiect, altii ne-au trimis la sefii locali, iar altii, mai prudenti, ne-au cerut tot soiul de instiintari si arese oficiale.

Blaga si IohanisFoto: AGERPRES
  • Satu Mare. Aici ne-a raspuns un domn foarte amabil, nemultumit de renuntarea la denumirea PDL: "Noi am facut un sondaj intern - lumea nu e de acord. O singura persoana din biroul judetean a fost de acord cu renuntarea la numele PDL. Dar nu este important, daca s-a hotarat la nivel mare ca asa trebe, ce sa mai, suntem in fata faptului implinit. Am o frica ca s-ar putea ca periculosii astia d-alde Elena Udrea sa exploateze si denumirea de PDL sa o ia ei mai tarziu, ca nu se blocheaza. Si electoratul nostru mai de la tara sa nu stie ce lucruri s-au produs intre timp".
  • Buzau. Aici, un lider ne-a raspuns bucuros la "chestionarul de la centru": "Sper sa fie de folos!". Nu la fel de bucuros era omul de noua denumire, PNL, sub care va trebui sa traga in campanii. "Nu! Din punctul meu de vedere, sunt de acord si cu fuziune si cu tot ce a propus partidul sa faca, nu e o idee rea. Dar mi se pare corect ca un proiect nou sa aiba si un nume nou. Sa dispara cuvantul democrat din denumirea noului partid?! Sa ramana numai la PSD <> ala mi se pare totusi ca nu e in regula. Oamenii in filiala spun acelasi lucru, n-au o problema cu fuziunea, dar au cu denumirea. Nu tinem neaparat sa se numeasca PDL, dar ne-am gandit ca un proiect nou poate sa aiba ceva din cele doua denumiri. E adevarat ca nu poti s-o pui pe Dida Dragan cu Rusu sa cante imnul cuplat, dar cred ca, totusi, un proiect nou ar trebui sa contina ori ceva din cele doua denumiri, ori o denumire noua. Putea sa se numeasca Partidul National Liberal Democrat". 
  • Constanta. Intr-o filiala din judet, o PDL-ista amabila ne informeza ca acolo membrii  "deocamdata isi tin gura, sunt reticenti, nu se exprima".  "La numele partidului, stiti cum sunt... De ce propunerea n-ar fi macar PNLD? Nu vi se pare corect? Ar trebui sa aveti si dumneavoastra o parere", se revolta democrat-liberala de pe Litoral.