Presedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut marti guvernului sa adopte pana la 1 mai reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator si neimpozitarea profitului reinvestit, avertizand ca, in caz contrar, liberalii vor depune o motiune de cenzura.

"Asa cum am mai exemplificat, Guvernul Ponta 2 vorbise deja, angajase si niste documente oficiale despre masura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, la 1 iulie anul curent. Astazi, in completare la acest program avem o formula vaga in aceasta privinta ca si in altele. Decizia PNL este urmatoarea: cerem Guvernului Ponta 3 sa adopte pana la data de 1 mai anul curent masura scaderii CAS cu 5 punte procentuale la angajator si masura neimpozitarii profitului reinvestit. Daca aceste lucruri nu se vor intampla, atunci PNL va depune o motiune de cenzura", a spus, citat de Agerpres, Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului, dupa reuniunea conducerii partidului.

El a adaugat, referindu-se la programul politic pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, ca au fost prezentate ''cateva idei generale, vagi'', dar nu au fost fixate termene clare pentru masuri clare.

"Chestiunea aceasta naste semne de intrebare in legatura cu vointa politica Guvernului in ce priveste sustinerea masurilor respective (...) In perioada urmatoare, cat de repede posibil, PNL are in vedere initierea unei dezbateri parlamentare privind viziunea si angajamentul ferm si fara echivoc al Guvernului in privinta acestor doua masuri cat si a altor masuri de stimulare a mediului de afaceri si de relansare e economiei romanesti. Vom solicita aceasta dezbatere cu Guvernul, cu primul ministru in Parlament, pe subiecte foarte precise in care nu doar sa facem schimb de politeturi. (...) Poate aflam cu acel prilej si prioritatile cu adevarat ale acestui Guvern", a spus Antonescu.

El a sustinut ca intre programul de guvernare din decembrie 2012, asumat de USL, si ceea ce a trimis ca document marti premierul in Parlament exista diferente semnificative.

"Am fost contrariati cumva de prezenta astazi (n.r.-marti) in Parlament a primului ministru. In ciuda continutului foarte curtenitor la adresa Parlamentului, eu cred ca din pacate astazi Parlamentul a fost folosit pur si simplu ca un decor pentru savarsirea unei formalitati sau indeplinirea unei promisiuni facuta de catre domnul Ponta domnului Basescu. Nu am inteles de ce a venit practic astazi in Parlament, daca nu pentru a bifa o formalitate pe care o angajase la Palatul Cotroceni. Suntem, cel putin parlamentarii mai experimentati, cred, in fata primei situatii de acest gen in care la prezentarea unii program sau la angajarea raspunderii pe orice, discursul in Parlament al primului ministru sa contina atat de putine si atat de vagi referiri chiar la continutul documentului politic respectiv", a precizat Antonescu.