Presedintele Senatului, Crin Antonescu, sustine ca referendumul privind cainii fara stapan care va avea loc pe 6 octombrie este "inutil, chiar jenant": "Sorin Oprescu este primar general datorita votului bucurestenilor, USL i-a acordat o sustinere politica, dupa parerea mea, nici decisiva. Oricum, ca primar independent mai avea un mandat in spate. Eu sunt de acord ca intr-o alta tara am fi asistat la demisii, a primarului in primul rand. Sunt absolut de acord", a spus Crin Antonescu duminica seara la Digi 24, potrivit Mediafax.

"Dar intr-o alta tara, din nenorocire, daca un om este muscat si bagat in spital de un caine vagabond, aia este o stire si un scandal. Noi am ajuns sa moara copii si nu este primul caz. Eu cred ca nu are rost, dar nu pot impiedica o asemenea decizie, pentru ca este o decizie a CGMB. Dar nu are rost. Referendumul nu poate bate legea, este inutil, ce sa mai discutam, chiar este jenant", a adaugat presedintele Senatului.

Potrivit acestuia, organizarea unui referendum duce la cheltuieli inutile, intrucat in cazul in care Parlamentul adopta legea privind cainii fara stapan, consultarea bucurestenilor devine inutila.

"Eu cred ca in legatura cu eutanasierea parerile bucurestenilor, ca si ale romanilor, parerile sunt impartite. Eu cred ca in legatura cu o chestiune parerile bucurestenilor nu sunt impartite: cadrul legal avem si nu trebuie niciun referendum. Nu este normal intr-o tara care se pretinde civilizata sa umble caini fara stapan pe strada si sa fii in pericol sa fii muscat, ba chiar omorat, cum am ajuns in aceasta situatie. Nu imi trebuie niciun referendum pentru asta. Legea, ca este vorba de eutanasiere in formula legii sau ca este o alta chestiune - problema este prinderea acestor caini, strangerea lor de pe strazi si mai departe este o chestiune care nu mai tine de referendum, mai departe este de vazut ce s-a facut in ani de zile, nu doar de domnul Oprescu, si de ceilalti. Si daca mergi pe formula eutanasierii, formula pe care, cu durere in suflet, nu ar fi trebuit sa ajungem sa mergem pe ea, dar nu cred ca mai avem acum alta solutie, tot trebuie sa ii strangi si sa ii duci undeva sa ii eutanasiezi, pentru ca nu mergi cu mitraliera pe strada si tragi unde vezi un caine", a afirmat presedintele Senatului.

El a precizat ca reactia sa privind la organizarea referendumului nu reprezinta un atac la adresa primarului general Sorin Oprescu: "Nu este un atac, asa cum l-au perceput unii, la dresa lui Sorin Oprescu. Am spus doar ca un referendum este chiar culmea, adica inca niste bani cheltuiti, inca o luna pierduta, cand foarte probabil saptamana aceasta in Camera Deputatilor, pentru ca acolo este in acest moment decizia, probabil ca legea se va adopta in sensul eutanasierii, deci, la ce mai este bun referendumul?", a spus liderul PNL.

Potrivit acestuia, PNL a sustinut proiectele edilului Capitalei: "Depinde ce inseamna sustinere. Noi am sustinut proiectele primarului general si suntem gata sa le mai sustinem. Aici nu este vinovatia, pentru ca este o vinovatie, a primarului general, nu poti sa spui ca nu-i. Este o vinovatie a mai multora si a noastra, a celor care am avut oameni in CGMB. Problema asta trebuia sa fie prima, chiar inaintea salubritatii, chiar inaintea deszapezirii. Nu mai vorbesc inaintea statuilor, florilor si altor lucruri necesare intr-un oras mare. Toti, nu doar primarul general, toti nu au dat o importanta. In chestiunea asta cu referendumul nu avem cum sa sustinem. Cred ca la noi consilierii au votat referendumul lui Sorin Oprescu, dar asta nu inseamna ca referendumul are sens", a mai spus Antonescu.

Referindu-se la retragerea consilierilor PDL din CGMB, Crin Antonescu a declarat ca acesta este un act politic care trebuie luat in considerare. "Putem sa discutam la nesfarsit cat au facut primarii PDL Basescu si Videanu in opt ani de zile, nu asta este foarte semnificativ."