Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat marti ca democrat-liberalii vor discuta in Biroul Politic National conditiile in care ar putea fi acceptata invitatia la dialog a premierului Victor Ponta, transmite Agerpres.

"PDL, ca partid de opozitie, a supus in ultima perioada Guvernul unui tir de critici si l-a presat sa isi corecteze politicile. Observam ca in urma acestor presiuni premierul, incercand un joc de imagine, face o invitatie PDL la dialog politic. Aceasta invitatie este de fapt un raspuns la presiunile noastre, este un succes al opozitiei PDL. Suntem un partid responsabil care nu poate asista nepasator la prabusirea tarii. Dar orice discutie cu oricine de pe esichierul politic nu poate pleca decat de la politicile de dreapta si nu poate ajunge decat la implementarea politicilor de dreapta, de relansarea mediului de afaceri, de sprijinire a clasei de mijloc, de stimulare a economiei si de crearea de locuri de munca. Orice discutie cu Guvernul nu poate pleca decat de la buna credinta. Iata de ce PDL va discuta in Biroul Politic National conditiile in care o astfel de invitatie ar putea fi acceptata. Nu dorim sa facem un joc de imagini. Nu vrem sa intram in cladirea Guvernului sa ne facem poze cu domnul Ponta", a spus Predoiu, intr-o conferinta de presa.

El a spus ca PDL a cerut "de principiu" un dialog cu Guvernul pe teme economice.

Predoiu a spus ca Guvernul va trebuie sa trimita o scrisoare oficiala catre BPN al PDL in care sa explice in ce conditii doreste dialogul, agenda discutiilor si temele abordate.

"De principiu noi am cerut un dialog, noi am cerut Guvernului sa vina de acolo din palat in piata si sa vada si el ce se intampla. Nu este o problema de principiu aici, problema este in ce conditii, ce vrem sa discutam, ati citit cu atentie, aveti specialisti, vreti sa luati masurile de dreapta, cum o sa faceti? Explicati-ne! Astea trebuie sa le puna domnul Ponta pe hartie, trebuie sa isi faca temele acasa. Deocamdata, domnul Ponta a aruncat doua vorbe la locul sau de munca, la televizor. Il asteptam pe domnul Ponta si la locul de munca de la Guvern sa explice in ce conditii doreste acest dialog, care este agenda concreta, care sunt temele, cine va participa, sa trimita o scrisoare catre BPN si vom discuta. Noi suntem gata de dialog pentru a impune aceste masuri. Vrem o solicitare serioasa", a spus democrat-liberalul.

El a precizat ca PDL doreste sa impuna politici economice de dreapta si a precizat ca nu doreste o coabitare cu Guvernul Ponta.

"Noi vrem realmente sa impunem politici de dreapta, sa salvam locuri de munca, afaceri. Nu dorim o coabitare cu Guvernul domnului Ponta, noi dorim sa impunem domnului Ponta masuri de dreapta pe care nu le intelege si trebuie sa le aprofundeze. Noi dorim sa stimulam locurile de munca. Suntem un partid responsabil si in orice democratie matura, in orice politica noua, dialogul dintre opozitie si Guvern este normal, dar trebuie facut pe baza de principii de la care noi nu intentionam sa abdicam. O opozitie puternica este o opozitie care critica si ofera solutii si dialogheaza politic, dar nu abdica de la propriul program si noi asta incercam sa facem. Pe noi ne intereseaza faptul ca realmente economia romaneasca este intr-un blocaj. Noi am presat pentru impunerea acestor politici de dreapta si o vom face in continuare, o vom face pana la capat, pana vor fi in programele guvernamentale in Monitorul Oficial", a spus Catalin Predoiu.

El l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca face un joc politic, in sensul ca "incearca sa mute atentia de la cazurile grave de coruptie pe care le are catre un aparent dialog constructiv".