Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, ca propune ca in Regulamentul Camerei sa fie introdusa obligatia deputatilor care adreseaza intrebari sau interpelari membrilor Guvernului de a fi prezenti la sedinta in care primesc raspuns.

Intrebat in legatura cu faptul ca deputatii care pun intrebari sau interpelari membrilor Guvernului nu vin la raspunsurile pe care le dau secretarii de stat, Zgonea a precizat ca Regulamentul vechi din 2005, 2006 nu obliga parlamentarul sa fie prezent in momentul in care cere un raspuns de la membrii Guvernului, dar ministerele sunt obligate sa vina, la nivel de secretar de stat, sa raspunda.

"Adica, noi obligam ministerul sa vina, la nivel de secretar de stat, pe de alta parte, nu exista o obligatie, o sanctiune a parlamentarului care pune o intrebare sau interpelare si care nu are respectul fata de institutia respectiva, fata de propriul sau mandat, de a veni la raspunsul la intrebare sau interpelare", a spus Zgonea.

El a adaugat ca in Regulament trebuie introdusa ogligatia deputatului de a fi prezent la raspunsul la intrebarile si interpelarile puse de el, in caz contrar interpelarea respectiva considerandu-se pierduta, scoasa din circuitul institutional.

"In regulament sa fie introdus ca neprezentarea la raspunsul la intrebare sau interpelare sa duca la considerea interpelarii sau intrebarii pierduta si sa o scoatem din circuit, din memoria institutiei, nu exista nici intrebare si nici raspuns. Trebuie sa existe un respect si din partea noastra fata de cei care lucreaza in ministere", a mai spus Zgonea.