Audierea ministrilor propusi in comisiile parlamentare de specialitate ar putea avea loc joi seara sau vineri, pentru ca votul de investitura a noului Guvern sa fie dat probabil in plen, vineri, a declarat joi presedintele Senatului, Crin Antonescu, dupa sedinta Biroului permanent al acestui for.

Joi, Senatul urmeaza sa stabileasca conducerile comisiilor de specialitate, insa la Camera Deputatilor procedurile de desemnare a sefiei comisiilor vor dura mai mult, a spus Antonescu.

"Asteptam mai departe desfasurarea programului la Camera Deputatilor, unde, in primul rand, din cauza numarului mult mai mare de parlamentari, dureaza procesul de validare si de depunere a juramantului pentru alegerea Biroului permanent al Camerei si al comisiilor", a explicat Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

"In momentul in care si cei de la Camera vor fi gata, vom avea probabil un birou reunit, care va stabili programul, speram noi, fie pentru partea a doua a acestei zile, fie pentru prima parte a zilei de maine, audierile in comisii ale ministrilor propusi. Dupa aceea, sedinta comuna a celor doua Camere, maine, speram, pentru dezbaterea programului de guvernare, echipei de guvernare si votul de investitura", a continuat el.

Seful Senatului si-a exprimat speranta ca la finalul zilei de vineri noul Cabinet sa poata depune juramantul de investitura la Palatul Cotroceni.

"Speram ca pana maine toata aceasta procedura sa fie parcursa, in asa fel incat la capatul zilei de maine sa se poata savarsi si ceremonia de depunere a juramantului de catre noul Guvern la Palatul Cotroceni", a aratat Crin Antonescu.