Premierul Victor Ponta a declarat intr-un interviu acordat site-ului LumeaJustitiei.ro ca directorii serviciilor secrete nu vor fi schimbati inainte de o modificarea a Constitutiei. Potrivit premierului, o astfel de schimbare nu ar fi oportuna in acest moment, fiind interpretata ca o rafuiala politica. Totodata, Ponta a precizat ca nu are ce sa reproseze directorului Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, sau directorului Serviciului Roman de Informatii, George Maior.

Intrebat de luju.ro de ce USL nu a schimbat nicun sef de serviciu secret ori de DGIPI, Victor Ponta a declarat: "Pentru ca avem nevoie de legitimitatea data de votul din Parlament, avem nevoie de o strategie clara, privind locul Serviciilor in Romania. Nu este aici problemea de o persoane, schimbam o persoana cu o alta persoana. Din punctul meu de vedere, serviciile de informatii, asa cum se intampla in toata Europa, trebuie sa aiba o legatura directa cu Guvernul si sa fie sub control parlamentar, nu sa depinda de un singur om. In Romania toate depind de Presedintele tarii."

Victor Ponta a precizat ca nu vor fi numiti noi sefi ai serviciilor "pana la modificarea Constitutiei, da. Nu cred ca este oportun in acest moment si cred ca s-ar interpreta in mod clar ca o rafuiala politica. Ori eu nu imi doresc lucrul asta. Dincolo de faptul ca nu am ce sa reprosez domnului Melescanu sau domnului Maior".