Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca este "absolut socat" de faptul ca Gheorghe Flutur a pierdut in urma alegerilor locale functia de presedinte al Consiliului Judetean Suceava, considerand ca acesta este "cel mai dezastruos rezultat" al partidului sau, transmite Agerpres.

'La nivel national, sigur, raman absolut socat de pierderea Consiliului Judetean de catre Gheorghe Flutur. Este cel mai dezastruos rezultat pe care l-am avut, cel mai mare soc pe care mi l-au produs alegerile acestea. Este, cred, nedrept ca Gheorghe Flutur sa piarda alegerile judetene dupa ce patru ani a gestionat judetul in mod impecabil, a avut peste 60% dintre primari, inclusiv Primaria municipiului Suceava. Este totalmente o enigma cum a putut Gheorghe Flutur sa piarda Consiliul Judetean', a spus Oltean.

In ceea ce priveste municipiul Cluj-Napoca, Ioan Oltean considera importanta victoria lui Emil Boc prin prisma faptului ca acesta este un municipiu-simbol pentru zona Ardealului.

'Este important ca Emil Boc a castigat Clujul, acest lucru este cu certitudine. Sa speram ca si Alin Tise va castiga Consiliul Judetean, in asa fel incat Clujul sa se mentina in plutonul fruntas al organizatiilor judetene. Este un simbol al Ardealului Clujul, iar mentinerea lui in portofoliul de municipii ale PDL este un lucru extrem de pozitiv si de incurajator pentru noi', a mai spus Oltean.

In ceea ce priveste rezultatele din Bistrita-Nasaud, unde conduce organizatia judeteana a PDL, Ioan Oltean a recunoscut ca nu a reusit sa indeplineasca principalele doua obiective: acela de a recastiga presedintia Consiliului Judetean si functia de primar al municipiului Bistrita.

Liderul PDL a recunoscut ca cea mai mare dezamagire a fost, insa, pierderea functie de primar la Nasaud, singurul oras din judet unde PDL avea edil propriu.

PDL a obtinut in judetul Bistrita-Nasaud 26 din cele 62 de mandate de primar, cu patru mai multe decat in 2008, in timp ce PSD a obtinut 24, PNL noua, iar PC, UDMR si PP-DD cate unul.