Democrat-liberalul Adriean Videanu a anuntat, vineri, ca a decis sa il dea in judecata pe Victor Ponta pentru calomnie, aratand ca primul ministru l-a acuzat, fara sa aiba dovezi, ca ar avea patru dosare la DNA si ar fi semnat contracte cu "baietii destepti", potrivit Mediafax.

"Miercuri, 6 iunie, am facut o conferinta de presa in care, in mod onest, am demonstrat fara echivoc erorile si balbele unei luni de guvernare Ponta. Asa cum am anticipat, in lipsa argumentelor cu care sa contrazica ceea ce eu am spus, primul-ministru, de o maniera ce tine de nivelul cultural si intelectural al domniei sale, calomniaza si jigneste fara niciun fel de dovada, motiv pentru care astazi am luat decizia sa-l dau in judecata pentru calomnie", a precizat Adriean Videanu.

El a adaugat ca primul-ministru l-a acuzat ca ar avea la DNA patru dosare si ca el respinge aceste acuzatii, aratand ca nu a fost solicitat de DNA pentru niciun fel de caz aflat in ancheta si nu are cunostinta de niciun dosar: "Am decis ca luni sa fac o adresa la DNA in care sa-mi comunice oficial daca acest lucru exista si veti avea posibilitatea sa vedeti cine e mincinos", a precizat Videanu.

Adriean Videanu a mai spus, legat de acuzatiile lui Victor Ponta potrivit carora ar fi semnat contracte cu baietii destepti, ca in timpul mandatului sau nu s-a incheiat niciun contract nici macar de 0,01 megawati, un contract bilateral cu Hidroelectrica: "Toate contractele s-au incheiat in 2003-2004, atunci cand Victor Ponta era seful Corpului de Control al Guvernului din acea vreme sau in perioada mandatului domnului Seres", a precizat Adriean Videanu.

El a aratat ca la inceputul mandatului sau a dat un ordin de ministru, Ordinul 466, in care a specificat ca orice cantitate de energie se tranzactioneaza numai pe Bursa, in mod transparent. In plus, Videanu afirma ca nu a avut niciun fel de implicare in deciziile managementului de la Hidroelectrica si ca PSD este cel care a numit persoana care a fost director general al companiei.

Adriean Videanu a aratat ca un argument posibil al atacului lui Victor Ponta la adresa sa este ca a indraznit sa se lege de prietenul acestuia, Robert Negoita: "As vrea sa va mai dau un argument posibil al atacului domnului Ponta: pentru ca am indraznit sa ma leg de prietenul domniei sale, domnul Robert Negoita, care asa cum l-a numit o parte a presei, proxenet, si va invit pe fiecare sa cititi stenogramele DIICOT care au facut deliciul mass-media in cursul anului 2010, probabil domnul Ponta a fost partener al domnului Robert Negoita, asa cum spunea o parte dintre voi la acea vreme. Probabil din prietenie cu domnul Robert Negoita, cu care se afiseaza pe banere si peste tot, domnul Ponta s-a simtit amenintat de aprecierile pe care noi le-am facut si pe care le-am luat din presa zilei din acea perioada a sfarsitului anului 2010", a explicat Videanu.

Adriean Videanu a mai aratat ca Victor Ponta aduce o noutate in peisajul politic romanesc, pentru ca este prima data cand "un prim-ministru iresponsabil fara dovezi ameninta, jigneste si face o presiune incalificabila asupra justitiei": "Legat de aprecierea pe care a facut-o la adresa mea, vreau sa-i spun domnului Ponta ca, daca vrea sa-l vada pe cel mai mare hot din Romania, il rog sa se uite maine dimineata in oglinda si poate vede in spatele domniei sale tunurile de la Turceni si Rovinari".

Adriean Videanu a incheiat spunand ca Victor Ponta nu a scos niciun cuvant in privinta acuzatiilor pe care el i le-a adus la bilantul guvernarii Ponta, aratand ca acesta a facut 38 de promisiuni in domeniile economic, social si politic si rezultatele sunt zero, la o luna de guvernare.