Vicepresedintele PDL Elena Udrea scrie pe blog ca este nevoie de "recredibilizare la nivelul Guvernului" si de "un nou drum", pe care sa se porneasca "in forta". Udrea vorbeste despre sedinta tensionata de la PDL si subliniaza ca Guvernul trebuie sa fie mandria PDL si nu o greutate care sa atarne de picioarele lui. Totodata, vicepresedintele PDL explica ca Executivul a facut ceea ce trebuia sa faca si ca "ministrii au muncit pe branci" dar, este nevoie de increderea romanilor si este nevoie de convingerea "ca cei care ne guverneaza stiu exact incotro mergem".

Vicepresedintele PDL scrie pe blog ca prima intalnire a parlamentarilor PDL cu cei din conducerea partidului a generat "dezbateri aprinse, replici dure intre colegi, abordari nervoase ale unor subiecte pe care, in alt moment, cu certitudine le-am fi tratat cu mult calm".

"Am spus de multe ori ca este nevoie de recredibilizare la nivelul Guvernului. Acum este o certitudine si, oricum, deja poate sa para prea putin. Nu pentru ca acest Guvern nu ar fi facut ceea ce aveam nevoie sa faca, nu pentru ca ministrii nu ar fi muncit pe branci, ci pentru ca avem cu totii nevoie de un nou moment care sa genereze speranta", scrie vicepresedintele PDL.

In opinia lui Udrea Executivul si activitatea acestuia trebuie sa fie mandria partidului si nu o gretutate care sa atarne de picioarele PDL.

"Partidul si Guvernul au stat umar langa umar in lupta pentru stoparea crizei economice. Dar asta nu inseamna ca, politic, trebuie sa piarda impreuna. Guvernul si guvernarea trebuie sa fie mandria, argumentul principal electoral al PDL, nu o greutate care sa atarne de picioarele lui. Guvernul trebuie sa fie puternic, prin cei care il compun, dar si prin sustinerea din Parlament. Pentru asta este nevoie de un drum nou, pe care sa pornim in forta, dar neaparat impreuna!", isi incheie Udrea postarea.

La inceputul saptamanii conducerea PDL s-a intalnit cu parlamentarii. In spatele usilor inchise parlamentarii PDL i-au cerut premierului Emil Boc sa-si prezinte strategia fata de partid pentru perioada viitoare, pe fondul protestelor de strada si a scaderii drastice cu care se confrunta democrat-liberalii in sondaje.

Sedinta democrat-liberalilor a fost una tensionata, conducerea PDL fiind criticata din toate partile iar liderii partidului acuzandu-se reciproc. Mai multe detalii aici.

In mai 2011, fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu declara ca "ratiunea ar trebui sa il indemne pe Emil Boc sa lase locul unui tehnocrat la Guvern".

"Schimbarea in sine a premierului, impreuna cu o mica remaniere, in mod normal duce la recredibilizarea actului de guvernare, acum puternic erodat de masurile nepopulare luate. Recredibilizarea guvernului poate sa se reflecte destul de repede si in recredibilizarea partidului", declara Lazaroiu pentru cotidianul Evenimentul Zilei.