Uniunea Social Liberala (USL) ar putea ataca bugetul pe 2012 la Curtea Constitutionala, a declarat la RFI vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian. "Cobalto-terapia asta nu va face decat sa cronicizeze agonia in care se afla Romania", a spus senatorul liberal.

Varujan VosganianFoto: HotNews.ro

Varujan Vosganian cere o schimbare de atitudine odata cu bugetul de stat pe 2012: "E limpede ca trebuie o schimbare de atitudine. Altminteri, cobalto-terapia asta nu va face decat sa cronicizeze agonia in care se afla Romania".

USL propune intre altele reducerea CAS si TVA, pentru a stimula mediul de afaceri.

Ce se va intampla insa daca bugetul pe 2012 va trece de Parlament fara amendamentele Opozitiei? Varujan Vosganian nu exclude sesizarea Curtii Constitutionale.

"La Curtea Constitutionala mergi atunci cand se fac abateri de la lege. Daca de pilda Guvernul va ignora legea privind indexarea pensiilor, fireste ca vom recurge la Curtea Constitutionala, pentru ca intr-un stat de drept nu poti printr-o lege anuala sa modifici o lege care are aplicabilitate pe un termen mai indelungat. S-a mai procedat asa in trecut si Guvernul ar trebui sa invete aceasta lectie: de cate ori bugetul a ignorat legile in vigoare, beneficiarii acelor legi au dat statul in judecata si au castigat. Si de asta, iata, s-au acumulat atatea datorii ale statului prin hotarari judecatoresti definitive acum", a spus vicepresedintele PNL.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.