​"Clubul de fotbal FC Rapid Bucureşti va participa alături de Borussia Dortmund şi Fiorentina la turneul amical denumit International Cup şi programat să se desfăşoare în 10 decembrie, pe Arena Naţională din Capitală." Asta e informația. Galeria însă spune așa: cine vrea să meargă, să meargă. Eu, Galeria nu merg! Poate merge fiecare suporter după cum îl taie capul însă. Și sunt invocate: programul aglomerat și teroarea banilor care-i pun “pe sârmă” pe conducătorii și jucătorii Rapid-ului. E un gest din câte știu, fără precedent în fotbalul românesc.

Daniel NiculaeFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Președintele Rapid, Daniel Niculae declară oficial:

“Îmi pare rău că nu s-a putut organiza pe Giuleşti şi, din păcate, nici meciul cu Petrolul pe care îl vom disputa în campionat (n.r. - în 14 decembrie) nu îl vom putea disputa pe propriul stadion pentru că sunt anumite lucrări de schimbare a gazonului. Dar eu sunt ferm convins că lumea va veni la acest turneu. Suporterii vor fi încântaţi să vadă atât Rapidul, cât şi echipele din Germania şi Italia.”

Suporterii însă nu-s încântați de acest turneu.

Da, li se pare străină Arena Națională și li se pare o nedreptate amânarea meciului cu Petrolul.

Antrenorul Rapid-ului Adrian Mutu bate șaua și el ca să-mblânzească nerăvașa Galerie:

"Noi suntem onoraţi că facem parte din prima ediţie a acestui turneu. Acum îi aşteptăm la stadion pe suporteri, sper să iasă un turneu frumos, special pentru toţi care vor fi prezenţi. Noi vom juca pe 8 decembrie cu Universitatea Cluj în Cupa României şi după aceea cu Petrolul în derby (n.r. - pe 14 decembrie). Va fi o perioadă încărcată. Însă cred că o asemenea oportunitate de a juca şi de a-ţi măsura forţele cu două echipe importante din Europa nu trebuie dată la o parte aşa de uşor.”

Suporterii spun iar:

E o perioadă încărcată, cum spui. Ziceați că obiectivul e și Cupa. Ori, nu credem că rezistați la Cupă. Și mai e și o poveste de onoare: de ce să-i amânați pe petroliști?

Radu Berechet, preşedintele companiei organizatoare ISM insistă pe adeziunea suporterilor:

“Vrem prin acest festival fotbalistic să ne întoarcem către suporteri. Practic este un cadou pentru suporterii rapidişti şi nu numai înainte de Sărbători.”

Suporterii spun simplu: “Doar că vin niște bani pentru turneul ăsta? Păi, nu e chestie de morală? Ne vindem așa ușor?”

Declarațiile oficialilor aici

Declarațiile suporterilor aici:

Domle, nu e mișto? Da, se invocă prețul mare al biletelor (55 de lei-peluza), dar cred că ce a ofticat cel mai rău Galeria este acest turneu ce aterizează de nu se știe unde în program. Suporterii invocând deplasări cu echipa de fotbal, dar și cea de handbal. Ori, programarea turneului, în mijlocul săptămânii, pe principiu: "hai, domle că sunt bani la mijloc..." e o insultă.

Nu e oare cazul rar în care avalanșa de bani ce vin brusc spre Rapid nu poate crea adeziunea populară, a Galeriei, motorul fără care Rapidul devine un biet zar în lumea asta mare? ​

Răspunsul de ultimă oră a Clubului a fost să reducă prețul biletelor. Haha, dar, da e o formă de șantaj, pardon, de speranță ca Galeria in corpore să vină pe stadion.

Cronici Hai Rapid!

Rapid-Becali

Rapid-CFR. Fabula Bursucului în Giulești

Avancronica Mutu VS Hagi

Rapid-Botosani. Dupa 2 jocuri de "nimic c-un VAR dușman

De ce nu tace Șucu?

Cu Săpunaru la psihanalist

Meciul cu Craiova lui Mititelu

Mutu are coastă de antrenor

Amanta Rapidului ratarea lui 11 metri

Batem Steaua lui Becali