Universitatea Craiova - Rapid 0-1. Meci fără istorii, cu vreo șase cartonașe galbene. Nervi tăcuți, gheare de motani umflate în teacă. Rapid a fost mai bun. S-a simțit limpezimea lui Adrian Mutu. A marcat: Al. Ioniță II '50. Universitatea Craiova - Rapid 0-1

Ioniță topit de bucurie și de rapidiștiFoto: Hotnews

Universitatea Craiova - Rapid 0-1

Valoarea victoriei Rapidului. În primul rând e o victorie la Craiova, la Balint acasă. Nu oriunde, pe un stadion vulcan. Apoi, suntem după meciuri cu vedetele SuperLigii: CFR Cluj și FCSB.

Și ce-a contat ieri? Rapidul și-a văzut de calea lui ferată. a oprit la timp în stații, a așteptat călătorii, n-a făcut gafe majore. Și asta contează, concentrarea pe joc. Aplicarea unei scheme deloc rigide. Trebuie s-o spun este prima oară când simt că Adrian Mutu a avut o tactică și a aplicat-o. Eu sunt mare fan Mihai Iosif, dar uite-l pe Adrian Mutu acum cu schema lui. În apărare beton, în atac fuga lui mayBach. Și i-a ieșit.

Nu a fost meci de mingicării, de ieftinătățuri, de magii. Mutu a arătat că poate. Bine, Balint, antrenorul Craiovei, a cam tăcut ca peștele. N-a arătat mare lucru. O fi fost ascensiunea europeană la mijloc, nu zic, dar totuși…

Într-un meci în care Craiova avea toate atu-urile, Rapid a balansat jocul și a jucat ca de la egal la egal.

Și uite că echipa Rapidului are față. Nu s-a mai întâmplat nimic magic, cum eram obișnuiți cu Rapidul, ci pur și simplu s-a legat jocul.

Și a venit golul. Putea să nu vină. Dar a venit. De unde? Păi, logic, din câteva pătrunderi rapidiste în careul oltean și-n pătrunderile acelea se vedea că prazul nu-i ce trebuie. Ioniță nu a fost la prima pătrundere și uite că a fost “doctorul” portarului craiovean Lazar. N-a duduit-o, a dat-o magistru. S-a-ntins Lazar dar Ioniță avea șpilul lui. Oltenii n-au stat pisicuțe, au avut ocazii, dar Horațiu Moldovan a salvat ce era de salvat. Bravo, Horațiu, înc-o dată!

Universitatea Craiova - Rapid 0-1

Filmul întregii partide pe GSP.ro

ALTE CRONICI RAPID GIULEȘTI:

Cronica meciului cu FCSB

Cronica meciului cu Clujul