doar o Perspektivă​

Florin Cîțu, obsesia președintelui României Klaus Iohannis

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Marţi, 7 septembrie 2021, 7:53 Actualitate | PERSPEKTIVA


Florin Cîțu, prim ministru. Klaus Iohannnis, președinte
Foto: Hotnews
Astăzi s-au întâlnit degeaba USR-Plus și Klaus Iohannis. Klaus Iohannis știe ce trebuie să facă: să urască. Istoria lui resentimentală este simplă. În primul său mandat, Klaus știa ce trebuie să facă. Să urască și să se opună berbecilor Dragnea-PSD. Aha. Ăsta e dușmanul. Acum, în mandatul Opoziției, avea de ales. Putând să facă atâtea, a ales jocul riscant al lui Florin Cîțu și disprețul pentru diversitatea USR-Plus. De aceea, credem că Florin Cîțu este prima și ultima fantezie a președintelui României Klaus Iohannis.

Domnește Klaus Iohannis, președintele României, în 2021. Care-și duce spre capăt, să recunoaștem, ultimul mandat. Dar se bucură de prima și ultima lui fantezie politică. Să ne amintim de Ion Iliescu. Și acest președinte a recurs în mandatul său la fantasme ca să-și umfle ego-ul. Da, s-a împăcat cu Regele Mihai și l-a eliberat pe Miron Cozma. Ce mai bâlci a acompaniat Ion Iliescu în ultimul său mandat 2000-4.

Iohannis n-a avut parte de o conspirație în primii lui ani de Cotroceni. Ba, din contră, a avut parte de izolare, de bocanci în gură și insurecții anti. Acum, la început de 2021, Klaus are ocazia. Intră în Joc. S-a eliberat de trecut. Vrea și dumnealui o fantezie.

Și a a ales dintre toate fanteziile și conspirațiile posibile: riscul-veninul lui Florin Cîțu. CLICK pe LINK ca să vedeți explicația riscului cîțian. Fantezia asta e alimentată în primul rând de un plan măreț pentru România, adică vrem Puterea toată, vrem tulburare politică, meschină și repetitivă. Că noi avem competența și cheile reformei.

Planul măreț nu-i un plan. E mai degrabă resentiment. Nu e vorba de metafizici și planuri ce n-a văzut România. Nu. Binomul Plăcut-neplăcut e la îndemână. Cotroceniul este un om simplu, în fond. Plăcut Cîțu-Bogdan. Ură USR-Plus.

Cîțu și Rareș Bogdan l-au lucrat simplu pe Președinte. Lui Iohannnis trebuie să-i dai o țintă, să urască pe cineva. Așa a fost obișnuit în primul mandat, nu poate altfel. Și lui Iohannnis i-a și plăcut.
Cum Dragnea PSD nu mai erau un pericol real, Președintelui i-a rămas, după numirea lui Cîțu prim-ministru, un sentiment în plus, o valență bleagă. Și atunci s-a apucat să urască bine la USR-Plus.
Iohannis ura un dușman real al României: PSD-Dragnea. Acum, USR-Plus este ținta. De ce? Că-i partidul-altfel. Klaus n-a înțeles însă mai nimic din USR-Plus, dar asta e. Omul era disponibil.

USR-PLUS este clar altfel. Atât de altfel că-i chiar penibil. Vezi ieri cum a aplaudat ca prostul discursul lui Barna. Demisiile. Incertitudinea ce va veni.

USR-Plus este divers, zic, ca un târg de sâmbăta, ca Oborul. Nu neapărat în sensul acela util, total constructiv, nu. Priviți de la distanță, sunt o adunătură de ideologi fără experiență politică. Au cocoșeala asta adolescentină, fac erori care mai de care mai tâmpite, au cotcodăceala aia de “gașcă cu vena umflată”, au comportamente zburătăcite și de multe ori prostești. Totul scoate din sărite și derutează. Altfel sunt, adică nu-s robotizați încă în stilul politicii. Sunt diverși și scot din sărite. Resentimentele poporului, PSD_iștilor, PNLiștilor lacomi sunt gata. Iohannnis a mers pe drumul banal.

Mai sunt și utopiști. Și asta e ură mare la Cîțu-Bogdan-Iohannnis. Băi, sunt pericol, doar noi știm Politica, Binele lumii. Aici exemplu cel mai simplu e Năsui de la Economie. Iar barba crescută în timpul mandatului arată această rătăcire. Năsui n-a putut să bage mașina-ministerul pe autostrada reformei. Dar, trebuie spus, că astfel de comportamente sunt mai degrabă de înghițit și destituit, față de hoția PSD-istă, sinecurile date unor neica nimeni din PNL.

Dar Iohannnis nu-i un om al nuanțelor. Nu-nțelege Diversitatea. Vede aparențele.

Exemplul Stelian Ion? În loc să fie chemat la un șpriț, sau la ordine, Ion a devenit mărul discordiei, mărturisit de însuși Iohannnis. Cum marii lui prieteni, Cîțu și Bogdan, i-au dat marfă, robotic Iohannnis a înțeles pe cine să urască concret în gașca USR-Plus: Stelian Ion. Stelian Ion n-a prea negociat Justiția, că nu știa cum.

De fapt, e nasol. Guvernul nu are succese notabile sub Cîțu. Cîțu n-a adus un stil aparte, n-a impus o reformă după care să tremurăm că nu se împlinește. Nu. Dar și-a reluat jocul preferat, joc învățat în America și la bancă: riscul. Și atunci a trecut la butoane. I-a băgat în cap multe fantezii omului disponibil: Iohannnis. Klaus a înghițit chifteaua. Klaus nu-i om prea uns cu alifii, sau vreun conspiraționist de anvergură.

Singurele domenii în care a mers Guvernul Cîțu sunt portofoliile USR-Plus: Transporturile lui Cătălin Drulă și Europenele lui Cristian Ghinea. Drulă și Ghinea au rezultate. Primul a dat drumul autostrăzilor care au stagnat șdemii de ani de zile. Și a dat cu ragna în mafia de la metrou. Ghinea a adus, culmea, în ultima sa zi de mandat, aprobarea europeană pentru șdemiliarde de euro.

Așa că ura robotică a lui Iohannnis dă eroare.

Ura lui Iohannnis, repet, s-a dus către USR-Plus, o adunătură de băieți crescuți cu utopii și erori, care au reacționat diferit în exercițiul Puterii. Dar care pot să găsească oameni să-și dea jos erorile.

Iohannnis însă nu se ocupă doar cu ura.
Ura nu se fundamentează, o spun teoriile, nu eu, doar pe ură. E nevoie și de-o fantezie, cum spuneam. Fantezia este bunăciunea de risc a lui Cîțu. Cîțu a reușit să-l orbească, să-i dea ceasul peste cap lui Iohannnis. Și împreună s-au expus în public. Ca doi îndrăgostiți cu roșu-carmin 29 în obraz. Ce bine ne este! Noi vrem binele României. Și ne-mpiedică lumea. Lumea este scorpie. Ne-nghite minunatele noastre planuri. Ori, nema planuri. PNDL-ul lui Cîțu este o formă de corupție, o formă fără fond.

Acum e momentul! Cine ni se opune, la zid! Noi n-avem puterea, o vrem, la modul absolut. Cotroceni, Guvern, Partid!

Ori, momentul e îngrozitor de prost ales. Coronavirusul atacă și vaccinarea e îngropată. Economia n-are reformele anilor 2020. Digitalizarea și funcționărimea sunt de-a dreptul în epoca de piatră. Și nu-i vorba de mici ajustări, ci de nevoie structurale. Cangrena corupției bântuie în voie. Incompetența defilează nerușinată oriunde ai privi în guvernarea actuală. Toate metehnele pesediste au fost adoptate de noul cuplu politic.
Dar această pereche este orbită. Cîțu - Iohannnis. Miza este mică și nerușinată. Să stea ei confortabil la Putere. La Partid, la Guvern, la Cotroceni. Aflat în momentele din urmă ai mandatului său, Iohannnis nu mai are discernământul neamțului cu care ne-a obișnuit,a fost sedus de romanțele lui Cîțu și echipei lui de rezoneri: în principal, Rareș Bogdan (naționalism și ură), Emil Boc (slugărnicie).
Conspirația se poate sparge, din cuplaj te mai trezești, dar din ură, nu. Cine disprețuiește are pată. Omul devine și mai frustrat-vexat că a trebuit să lase dracului jocul preferat/ că i s-a luat jocul, păpușa adulată. Omul orbește și mai mult. De asta repetăm, Florin Cîțu este prima și ultima fantezie a președintelui României Klaus Iohannis.

ASTĂZI, Iohannis se vede cu USR Plus. Klaus are șansa să treacă peste fantezie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19176 vizualizari

 • -3 (19 voturi)    
  "Ion Iliescu în ultimul său mandat 2004-8" (Marţi, 7 septembrie 2021, 8:09)

  xolv [utilizator]

  Adica 2000-2004, tov. Istodor.
 • -11 (39 voturi)    
  Nu zau! (Marţi, 7 septembrie 2021, 8:24)

  atc [utilizator]

  Nu numai Iohannis are fantezii:
  "Ghinea a adus, culmea, în ultima sa zi de mandat, aprobarea europeană pentru șdemiliarde de euro." Adica,a reusit sa-l re-re-re-re-retrimita la UE, dupa ce UE l-a re-re-re-respins ( a 'nspea oara).Halal!
 • +26 (40 voturi)    
  Nope… (Marţi, 7 septembrie 2021, 8:33)

  Observator roman [utilizator]

  …ești prea „blînd”, Istodor, cu „neamțul-român” președinte de țară.
  Eu n-am putut trece vreodată peste episodul „Grivco”. Fiindcă a arătat limpede că primarul de atunci al Sibiului „pune botul la mărire”, îi place, chiar dacă el - atunci ca și acum - livrează0 (zero) din ce ar trebui să (știe să) facă: mediere, discernămînt în relațiile cu partenerii externi.

  Omul n-a fost vreodată capabil să facă ceva adecvat nici măcar (sau mai ales!) în domeniul în care pretindea că este „profi”, educația.
  Așa că… JOS CU EL!!
  • -11 (17 voturi)    
   Este amețit. (Marţi, 7 septembrie 2021, 10:24)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Observator roman

   Stând la masă ,la terasă în Obor, profită de vremea bună să se creadă că nu-i jurnalist. Face pe filozoful.
  • +1 (5 voturi)    
   de verdad (Marţi, 7 septembrie 2021, 14:33)

   Ray [anonim] i-a raspuns lui Observator roman

   Adevarat ... pentru implinirea Iliesciana de CONSENS National in 'SINERGIA FAPTELOR', poporul are nevoie de un providential Unificator, aducator de imbinare prin iubire, un mesianic veritabil!

   Tatucismul e o meteahna grea bolshevica. Sa astepti Marele Lider al Romanismului, care sa raspunda egal tuturor celor 20 milioane de insi omogeni elevati si degraba muncitori devoatati.
   oh
   • -3 (3 voturi)    
    "Implicarea iliesciana in Consensul National" (Marţi, 7 septembrie 2021, 15:33)

    Sympa [utilizator] i-a raspuns lui Ray

    "Implicarea iliesciana in Consensul National prin sinergia faptelor in domeniul concretului"...
    ...ti-a adus/lasat:
    - Romania INTREAGA (Cehoslovacia si Iugoslavia, nu)
    - Romania in NATO.
    - Romana cu dosarul-negocierile incheiate pentru intrarea in UE
    - datorii externe de 10x mai mici decat fac astia acum intr-un singur mandat
    - o Centrala Nucleara care iti permite sa NU platesti curentul electric cu acelasi pret ca olandezii...

    Nu-i rau!

    Ce au lasat in urma Basescu, Constantinescu? Ce lasa in urma asta de acum? In afara de ura si un popor pervertit la talibanism mental, cu singura bucurie: "sa ,oara capra vecinului"!
 • +14 (22 voturi)    
  misto articol (Marţi, 7 septembrie 2021, 9:16)

  sitizan [utilizator]

  Cum suna asta de fain :
  "..Președintelui i-a rămas, după numirea lui Cîțu prim-ministru, un sentiment în plus, o valență bleaga...".
  Iohannis, cu totu,l e o valenta bleaga, adormita si "implinita" parazitar cu valenta bezmetica a incercatului popor.
  "Istoria lui resentimentală este simplă"..E simpla, da, maniheista ..dar ma bine, in romaneste e "resentimentaRă "
 • +7 (19 voturi)    
  Câţu (Marţi, 7 septembrie 2021, 9:44)

  fokerul [utilizator]

  e fantezia umedă pe care o lasă Iohannis pe cearceaf.
 • -4 (26 voturi)    
  Eugen Istodor scrie extrem de prost (Marţi, 7 septembrie 2021, 10:09)

  Cata_ [utilizator]

  efectiv nu se poate urmari. Are fraze ciutite, forme fara fod, propozitii fara subiect si predicat. Acum, ca sa va dau adevaratul raspuns: nu, Iohannis nu a "dat in usr", Iohannis a dat vesnic in propriul partid pe care-l uraste de moarte pentru modul in care a fost incorporat in 2014. Iohannis are frustrari profunde si vechi pentru ca sefia penelista de la acea vreme l-a vrut DOAR ca o mimoza, nimic mai mult, pentru ca ei au stiut bine ca doar atat poate, SA FIE O MIMOZA. Iohanis a vrut sa demonstreze contrariul, ca poate fi si el un presedinte-jucator precum Basescu, daor ca efectiv nu paote, nu are resursele mentale si aplombul politic sa faca asa ceva
  • -4 (8 voturi)    
   Domnule te rog, (Marţi, 7 septembrie 2021, 15:10)

   Timonierul [utilizator] i-a raspuns lui Cata_

   omul care semnează aceasta nota nu este prost, este culmea prostiei, “omul” este înțepat bine acolo, are proptele solide, pentru ca este imposibil sa găsești altul mai idiot.
   Omul asta “reporter” de Piața Obor, acum o săptămâna făcea analiza științifică a vinetelor din piața lui, acum critica cu vocabular de piața președintele. Mai Omule Isidor ! Mai deschide dicționarul , și dacă poți, îmbogățește draqul vocabularul tău mizerabil .
   Sunt de acord sa criticam președintele și restul politicienilor, dar nu cu așa vocabular de mahala .

   PS
   Faceți o cheta și Trimiteți va omul la o școala …
 • -11 (19 voturi)    
  aiureli (Marţi, 7 septembrie 2021, 10:09)

  Ilidia [utilizator]

  O noua portie de aiureli a ale acestui individ... Daca veti rabdare,cam ca alba neagra ...
 • +26 (28 voturi)    
  Klaus (Marţi, 7 septembrie 2021, 10:22)

  drago [utilizator]

  Johannis nu a cistigat alegerile pentru ca romanii i-au apreciat inteligenta! Le-a cistigat pentru ca au sperat ca un etnic german va fi mai cinstit decit romanii sustinuti de PSD!
  Din pacate romanii au aflat ca Johannis , pe linga faptul ca nu e prea inteligent , este si destul de perfid pentru a face in asa fel incit sa se bucure de sprijinul celor care detin cu adevarat puterea in Romania: serviciile.
  Acum , pentru ca isi va epuiza cele 2 termene prezidentiale , Johannis si-a facut socotelile ca nu are de gind , ca dupa ce a fost presedintele Romaniei sa se intoarca la o catedra de fizica a unui liceu sibian. si-a ales un partid pe care sa mizeze in demersul sau ca , ulterior , acest partid sa-l trimita la bruxelles ca si comisar , parlamentar , consilier , orice , numai sa incaseze si el in viitor citeva zeci de mii de euro pe luna , frecindu-se de lumea buna a Europei.
  Si a ales PNL-ul!
  Politician slab , individ fara imaginatie , nu stie sa manipuleze evenimentele ; evenimentele il manipuleaza pe el
  • +19 (23 voturi)    
   Gresit (Marţi, 7 septembrie 2021, 10:40)

   Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui drago

   Le-a castigat fiindca a avut adversari repudiabili (ponta si dancila) si romanii s-au dus si l-au creditat pe asta cum l-au creditat pe iliescu impotriva lui vadim.
 • +14 (20 voturi)    
  ... cam sasalau ... (Marţi, 7 septembrie 2021, 11:01)

  Rainald Hornung [anonim]

  ...Articol fain si documentat ... spre regretul meu Johanis se comporta tot mai mult ca sasalaul mers la coasa de si a uitat briceagul acasa ... in cele din urma moare de foame ...
  Prea mult a cocolosit acest partid PNL care i o adunatura de toate pentru toti in care mai nimeni nu stie ce i liberalismul adevarat ... in special Bogdan ... si multi multi fosti de la secu si puradeii lor !!!
  ... uitand briceagul ioc reforme ... ioc oameni noi ... ioc ioc ioc ... ironia sortii de ajunge Boc presedinte ... primari de primari ...
  Oponentii oricat de tineri si neexperimentati aduc suflu nou in atat de prafuita casa a boborului !!! ... caci poporul alege sa voteze cu piciorul !!! ... ultimul stinge becul - ca nu l a furat PSD ul !!! :-)
 • +9 (11 voturi)    
  "prima si ultima fantezie a presedintelui...." (Marţi, 7 septembrie 2021, 12:44)

  index [utilizator]

  As dori ca aceasta prezicere sa se realizeze. Caci asta ar insemna ca atat Johannis cat si PNL nu vor mai fi pe harta politica a Romaniei ceea ce ar fi o realizare extraordinara a democratiei. Un "democrat " vopsit mai putin. Ceva mai multa curatenie nu strica, lasa loc pentru un partid devotat cauzei democratiei si descurajeaza falsitatea, fariseismul pioliticienilor deja "consacrati" carierei de parlamentar pe viata in folosul propriu dar pe bani publici.
  • +1 (5 voturi)    
   iliescian (Marţi, 7 septembrie 2021, 16:14)

   nalbaroiu [utilizator] i-a raspuns lui index

   Sa ii dam jos pe astia ca is vai de ei si sa-i aducem pe pesedei la putere .....asa e ca asta vrei ?
 • -6 (10 voturi)    
  ce ai fumat bah eugenie (Marţi, 7 septembrie 2021, 15:04)

  EXEs [utilizator]

  Klaus a fost si va fi intotdeauna un bun german, incolor, inodor, care nu uraste pe nimeni si nu iubeste pe nimeni, robotul perfect pe care Zucky spera sa-l reinventeze in AI. Se stie ca nici caCâtzu nici roOrban nu au fost preferatii lui Klaus. Intotdeauna preferatul neamtului a fost Nicolae Ciuca., fost sef de stat major si ministru al apararii. Evident fiind practic un tehnocrat apolitic si nu un "normal" politruc birocrat pnl-istii nu l-au vrut, asa ca mos Klaus a ales raul mai mic (asa cum a facut intotdeauna) si a pus pe cine a vrut pnl-ul si pe cine putea sa formeze si sa treaca prin parlament un guvern functional.
  Ce aberatie de articol si nici macar nu-mi place individul. Auzi la el vorbeste de "perechea" Klaus - Câtzu de parca ar fi vorba de povestea de iubire a astora si stau iubitzeii bot in bot de dinainte de pandemie. Nimic mai fals bah fake news. Parca il vad pe Klaus cum iese din nou cu bicicleta doar ca sa va oftice pe voi globalistouseristi mincinosi.
 • -1 (5 voturi)    
  S-au aktivat... (Marţi, 7 septembrie 2021, 16:26)

  mike123 [utilizator]

  Trompetele USR-iste!
  Ce mai zgomot, ce mai bucium....
 • -1 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 septembrie 2021, 19:37)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  Citu plateste meditatiile, restul nu. (Marţi, 7 septembrie 2021, 22:14)

  Idiotul_fUtil [utilizator]

  Nu e vorba de nici o obsesie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by