Argumentele subrede ale unei dezbateri necinstite

de Vlad Mixich     HotNews.ro
Vineri, 15 aprilie 2011, 13:21 Actualitate | Opinii

Vlad Mixich
Foto: Cristian Stefanescu, Deutsche Welle
Modul in care s-a desfasurat dezbaterea din jurul reformei sistemului medical romanesc a fost caracterizat de dezinformari, rea-vointa si neprofesionalism. Interesati exclusiv de binele lor institutional, toate partile implicate au transformat dramele unor oameni in carpe de sters zoaiele unui razboi netrebnic.

Totul a inceput cu manipularea utilizata de televiziunile politizate ale Opozitiei. Folosind una dintre numeroasele slabiciuni ale sistemului romanesc, insuficienta dotare a serviciilor de ambulanta, drama a doua familii a fost transformata intr-un fals argument impotriva inchiderii unor spitale slab echipate si neperformante. Cel mai adesea, aparatorii acestor institutii foloseau drept rationament suprem dovada numeroaselor internari efectuate, fara sa realizeze ca aceasta este cea mai solida motivatie a inchiderii spitalului in care lucreaza.

Numarul internarilor si cel al tratamentelor ambulatorii sunt unii dintre cei mai importanti indicatori ai eficientei sistemului sanitar. Romania sta anapoda la ambele capitole: internam mult prea multi oameni (25 internari/suta de locuitori/an comparativ cu doar 15 in Europa occidentala) si tratam mult prea putin in ambulator (5 consultatii/locuitor/an fata de media de 8 in Europa occidentala). Dar anumiti profesionisti ai microfonului de televiziune nu au remarcat aceste inadvertente, clamand insa ritos ca „reforma medicala se face tinand cont de opinia oamenilor”. Este greu de inteles ce cauta astfel de afirmatii ilogic-populiste in gura unor jurnalisti dezirabil corecti.

De cealalta parte insa, datorita indolentei institutionalizate, ministrul Sanatatii a fost o victima sigura. Prezent in studiourile a doua televiziuni, Cseke Attila s-a prezentat ca un scoler timid prins cu lectia nefacuta. Normal ar fi fost ca ministrul sa puna la dispozitia publicului cate un dosar separat care sa contina argumentele pro si contra desfiintarii fiecarui spital propus. In schimb, Cseke Attila nu a reusit sa ofere justificari credibile nici chiar in cel mai flagrant caz de eroare institutionala: propunerea de inchidere a spitalului de la Cernavoda, institutie vitala in cazul producerii unui accident la centrala nucleara din localitate.

Dar nu aceasta a fost gafa cea mai mare a ministrului Cseke Attila. Miercuri, site-ul Ministerului Sanatatii semana izbitor cu prima pagina a ziarelor de can-can. Ministrul decisese publicarea fotografiilor unei paciente tratate inuman in spitalul din Baneasa (unul dintre focarele scandalului de presa). Dincolo de irelevantele acuze de ordin estetic, prezentarea unei revoltatoare situatii de malpraxis ar fi un gest laudabil din partea Ministerului.

Doar ca in acest context, intentia era cu totul alta. Cseke Attila a folosit drama unei femei pentru a-si justifica actiunea institutionala de inchidere a spitalului din Baneasa. Exact acelasi tip de argument utilizat cu doar cateva zile inainte de adversarii sai. Exact aceeasi conexiune fortata si falsa intre inchiderea unui spital si drama unui om, provocata de neglijenta personalului medical de acolo, transferat astazi bine-merci in alt spital din judet. Ziarele romanesti au descoperit in ultimii ani zeci de astfel de cazuri de malpraxis, fara ca Ministerul Sanatatii sa se sesizeze din proprie initiativa. Numarul spitalelor din Romania ar scadea considerabil daca am inchide fiecare spital in care a fost semnalat un caz de malpraxis. Dar pana astazi, niciunui ministru nu i-a trecut prin minte sa foloseasca tragedia unor oameni ca argument intr-un razboi politic.

Personajele acestei istorii au devenit atat de absorbite de razboiul lor si de salvarea proprie-i pieli, incat au pierdut orice simt al masurii. Oameni sau fiare?​


Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

5166 vizualizari

 • +8 (8 voturi)    
  totul e aiurea in sanatate (Vineri, 15 aprilie 2011, 13:56)

  comentator [anonim]

  - Ambulatorul de specialitate nu a fost cuprins in legea 95, asa ca mult mai multe cazuri care ar putea fi rezolvate aici, ajung acum prin spitale. Ambulatoriile de specialitate fie s-au desfiintat, fie s-au privatizat, fie au fost inglobate in spitale.
  - O parte din finantarea spitalelor de catre Casa de Asigurari se face pe caz rezolvat, asa ca in spitale se interneaza cazuri usoare ce ar putea fi rezolvate in ambulator. Alti bani vin din spitalizarea de zi asa ca aproape oricine intra in spital e internat.
  - nu dl Cseke trebuie sa explice cum e cu medicina ci acel secretar de stat , imi scapa numele- poate Irimia- care se pare ca e medic!
  - cat despre subiectul "escare" ar fi multe de spus - in niciun caz o justificare pentru inchiderea unuio spital. Eventual putea fi vorba despre faptul ca nimeni nu a sesizat timpul petrecut de pacienta in spital.
  Si multe altele...
 • -14 (20 voturi)    
  pas cu pas reformele Dlui Boc arata.... (Vineri, 15 aprilie 2011, 14:25)

  lili [anonim]

  INCOMPETENTA de sus pana jos din administratia publica din Romania. Eu ma indoiesc cum ca Dl Cseke ar fi avut cele 2 dosare de care vorbiti Dvs, care sa contina argumentele PRO si CONTRA desfiintarii fiecaruia din cele 61 de spitale. Ca este necesara o reforma profunda in sistemul medical la fel ca in oricare alt domeniu este de netagaduit, numai ca aceste reforme ale guvernantilor se fac pe genunchi, se pare ca nu exista acele studii, analize, argumente PRO sau CONTRA unei masuri sau alteia, asa cum ar fi de asteptat. Ca masura inchiderii celor 61 de spitale are si o puternica culoare politica o arata faptul ca in judetele Covasna si Harghita NU se inchide nici 1 spital, se comaseaza 2 in Covasna, dar sunt discutii si nu m-ar mira sa ramana pana la urma amandoua. In jud Covasna, unde locuiesc nu s-a inchis nici 1 spital aici este vorba de acea comasare, dar la un judet cum este Covasna cu cea mai mica populatie din tara si cu cea mai mica suprafata deci si cele mai mici distante au ramas bine mersi toate cele 6 spitale din Sf Gheorghe, Covasna, Tg Secuiesc, Baraolt, Intorsura Buzaului si Valcele, desi nu cred ca aceste spitale se ridica la nivelul unui spital judetean ca dotare , asa cum motiva Dl Cseke la RTV ca ar fi fost criteriul desfiintarii spitalelor in discutie zilele trecute. 6 spitale la un judet mic si cu cea mai mica populatie din tara. In judetul Arges in schimb au desfiintat 4 spitale, la Covasna nici 1 !Cum o explica Dl Cseke asta, in afara de frica pierderii voturilor maghiarilor de catre UDMR in conditiile aparitiei noului partid al lui Laslo Tokes. Este trist ca asa cum am vazut Dl Cseke vorbeste despre aceasta actiune numai in cifre, adica paturi de spital si bani alocati, Dumnealui nu vede deloc OAMENII, adica romanii care au nevoie de spitale, asta e rostul sistemului sanitar. Dar nu ma mira, pentru ca pana acum nici una dintre masurile guvernului Boc nu a functionat asa cum trebuie trecand peste implementarea si comunicarea catastrofale...
  • +11 (15 voturi)    
   deci, precum zici (Vineri, 15 aprilie 2011, 19:03)

   cinic [anonim] i-a raspuns lui lili

   decat sa nu se faca cum zice EXPERTUL/experta Lili, mai bine sa nu se faca DELOC. Ultracompetentii din ultimii 20 de ani nu au facut exact NIMIC!!! Fiecare cetatean ar dori sa aiba sub casa un spital de categorie LUX, la dispozitia sa, absolut GRATIS!!! e normal, e uman, e imposibil!! VREI sa pricepi si tu, si oropsitii de medici, ca ORICE buget din lume este LIMITAT!!! ??? si ca undeva banii se termina, iar cel caruia nu-i mai ajung banii se revolta? ai vazut pe careva care sa nu zica: "nu ma intereseaza, eu vreau bani" ??? pe de alta parte, medicii de familie raporteaza 27 de milioane de pacienti, prescriu cele mai scumpe medicamente (ca sa incaseze comision), medicii de spital trimit pacienti la "pretenarii" cu clinici private. Evident vinovat e Cseke, Boc si Basescu...
  • +3 (3 voturi)    
   Desigur (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 13:42)

   Cocolina [anonim] i-a raspuns lui lili

   in cei 20 de ani de psd&company ai vazut rezultate deosebite,nu???
 • -10 (16 voturi)    
  politizare (Vineri, 15 aprilie 2011, 16:32)

  ionescu [anonim]

  Stimate domn ziarist. Cunoastem "simpatiile" politice ale anumitor ziare si televziuni. Dar, demersul ziaristic trebuie sa existe indiferent de coloratura patronului. Daca nu indepliniti acest deziderat riscati sa deveniti un ziar nefrecventabil la fel ca Adevarul lui Patriciu, Cotidianul lui Vantu etc cu repercusiuni asupra vanzarilor. Este interesul dvs sa va faceti munca onest astazi ca sa aveti o paine si maine. Si aici nu ma refer exclusiv la articolul dvs ci la tot hotnews-ul care nu stie cum sa perie actuala guvernare indiferent de cate tampenii face. Ati denaturat situatia reala din Sanatate. Ati mintit prin omisiune "uitand" sa prezentati inchiderea spitalelor si din perspectiva medicilor. Nu am vazut un articol cu opinile unor experti in management sanitar din Germania, Franta etc. Ii cautati mii de scuze lui Cseke Baci dar uitati sa spuneti ca acest om nu are nici cea mai mica calificare legat de sistemul sanitar (nu facut o facultate de profil, nu a administrat vreodata un spital, scoala, gradinita etc, are niste studii ca vai de lume: un liceu industrial facut pe vremea lui Ceasca, o pauza lunga in care a vandut suc la dozator si chiloti la turci, un drept facut pe usa din dos prin 1993 la un fel de Spiru Haret de stat: adica universitatea Oradea).
  • 0 (10 voturi)    
   adevarat (Vineri, 15 aprilie 2011, 17:55)

   Dr.WHO [anonim] i-a raspuns lui ionescu

   Mare dreptate aveti, domnule! Nu pot crede că nimeni nu vede că majoritatea deciziilor din diferite domenii sunt luate de oameni fara experienta in acel domeniu. Nu spun ca ministrul sanatatii ar trebui sa fie medic, pentru ca ar fi fals, dar exista oameni in RO care se ocupa de management medical ... poate mult mai potriviti pentru sefia unui minister atat de important. Cum poate un om sa-si asume raspunderea unei decizii atat de grele intr-un domeniu cu ”risc vital” cand el insusi nu intelege decizia luata???? ... de fapt raspunsul este simplu ... pentru ca nimeni nu si-a asumat raspunderea pentru niciun act de guvernamant in RO pana acum.
 • +3 (9 voturi)    
  Iar reforma ? (Vineri, 15 aprilie 2011, 17:03)

  marcel [anonim]

  De 20 de ani tot reformam, Reformam Educatia,Sanatatea, Justitia,Politia,etc. si rezultatele le observam pe propria piele atunci cand avem copilul la scoala,cand ai nevoie de un medic sau cand esti parte intr-un proces.
  Cum a inceput aceasta reforma?Au descoperit brusc guvernantii ce servicii medicale primesc proprii cetateni pe baza contributiilor achitate? Nu! Au descoperit ca numai au bani la fel de multi ca inainte de criza economica.
  Orice administrator / manager competent, care nu face reforme in stilul "Bumbesti-Livezeni" face intai o analiza cat mai obiectiva si un control foarte strict al cheltuielilor pentru a descoperi risipa si furtul banilor din sistem.In presa au aparut informatii despre listele pacientilor medicilor de familie,achizitia de echipament medical fara licitatie si nefolosirea lui din lipsa de consumabile sau de medici calificati, lista medicamentelor compensate etc. Daca tot nu-ti ajung banii, restructurezi unele spitale prin reducerea activitatii la nivelul de servicii medicale oferite.Doar in ultima faza ajungi sa inchizi spitale.
  Orice fel de reforma vrei sa faci,trebuie sa o faci doar in interesul pacientilor-pentru ca ei platesc contributii ( clientul nostru,stapanul nostru).
  "Internam mult prea multi oameni (25 internari/suta de locuitori/an comparativ cu doar 15 in Europa occidentala) si tratam mult prea putin in ambulator (5 consultatii/locuitor/an fata de media de 8 in Europa occidentala)".Sistemul medical romanesc nu se poate compara cu cel occidental.Un pacient roman nu stie nici pana astazi ce pachet de servicii medicale primeste pentru contributia platita la sanatate. Un pacient roman trebuie sa dea spaga (si co-plata) medicilor pentru ca statul roman ii plateste mai prost ca un agent de circulatie cu 12 clase.Un pacient roman, din cauza saraciei, nu-si face analize si controale anuale si ajunge la spital cu boli cronice (ma refer la plafoanele de decontare a Casei de Sanatate la laboratoarele de analize medicale si farmacii.
 • 0 (4 voturi)    
  Iar reforma? (Vineri, 15 aprilie 2011, 18:06)

  marcel [anonim]

  De 20 de ani reformam educatia, sanatatea, justitia, politia, etc.Rezultate le simte fiecare,pe propria piele. Aceasta reforma a inceput de dragul pacientilor care platesc contributii de sanatate? Nu! Sunt mai putini bani din cauza crizei economice.
  Ce trebuie sa faca un ministru / manager in aceste conditii? Reforma in stil "Bumbesti-Livezeni"?
  Prima data o analiza serioasa si un control strict al cheltuielilor pentru a elimina risipa si furtul.In presa ati citit despre:listele de pacienti ale medicilor de familie,retete cu medicamente pe numele unor pacienti incurabili care au decedat anterior, cumpararea de aparatura medicala sau externalizarea unor servicii ale spitalelor fara licitatie,lista medicamentelor compensate, decontarea de catre Casa de Sanatate a unor consultatii fictive facute de unii medici, etc. Restructurarea unor spitale in al doilea rand-ai gasit un spital de 200 paturi care este folosit la jumatate de capacitate, inchizi doar jumatate de spital.Doar in cazuri deosebite te apuci sa desfiintezi spitalul. Reforma trebuie facuta doar in nteresul pacientilor pentru ca ei dau banii,ei platesc contributii de sanatate (clientul nostru,stapanul nostru).
  • -4 (10 voturi)    
   Din pacate... (Vineri, 15 aprilie 2011, 19:47)

   Gamer [anonim] i-a raspuns lui marcel

   nu e singurul domeniu de manifestare a diletantismului sau amatorismului.
   Gubernu' b(l)oc a depasit de mult planu' cincinal la aberatii si "reforme" in rasparul logicii si competentei. Si dupa cum ii sta bine oricarui "doftor-in-drept-prostitutional" toate "initiativele" contra-naturii poarta tichia margaritarelor denumite populisto-pompos "asumari".
 • +5 (7 voturi)    
  Maestre Mixich (Vineri, 15 aprilie 2011, 18:12)

  kolo [anonim]

  Jos palaria!

  In sfarsit o persoana care nu doar critica sau lauda umoral (cum fac restul) ci isi argumenteaza ideile. Cu care poti fi sau nu de acord. Evident, cu argumente normale nu "crin, basescu, boc, felix, irealitatea, cseke, unguri"

  Fara nici o legatura cu calitatea tot mai slaba a Hotnews.
 • +5 (9 voturi)    
  Pacientul englez! (Vineri, 15 aprilie 2011, 18:46)

  marcel [anonim]

  "Romania sta anapoda la ambele capitole: internam mult prea multi oameni (25 internari/suta de locuitori/an comparativ cu doar 15 in Europa occidentala) si tratam mult prea putin in ambulator (5 consultatii/locuitor/an fata de media de 8 in Europa occidentala)".
  Sistemul medical romanesc nu poate fi comparat cu cel occidental pentru ca :
  1.Un pacient roman nu stie ce servicii medicale poate primi in baza contributiei de sanatate platita lunar.
  2.Un pacient roman evita mersul la doctor din cauza saraciei, nu-si permite spaga si coplata in curand, data in ambulatoriu si ajunge cu boli cronice la spital.Daca statul roman,prin lege, ar plati un medic cu mai multi bani decat un jandarm cu 12 clase o parte a problemei s-ar rezolva.
  3.Un pacient roman descopera plafoanele date de Casa de Sanatate.Esti asigurat si daca primesti trimitere pentru analize medicale in prima saptamana a lunii le faci gratuit, ai primit trimiterea la mijlocul lunii, le platesti.Aceasta nebuneala cu plafoane de decontare o veti intalni si la farmacii,cu medicamentele compensate.
  4.Un pacient roman ar descoperi ca a fost la medic, a primit trimitere pentru analize medicale sau la un medic specialist si a primit diagnostic si reteta pentru medicamente compensate fara ca el sa calce cu piciorul in acel cabinet. Bineinteles ca Casa de Sanatate a decontat aceste servicii medicale iar pacientul roman poate descoperi o noua boala in fisa lui medicala.
  5.Pacientul roman se poate pensiona pe caz de boala chiar daca nu indeplineste conditiile legale.
  6.Pacientul roman bolnav de diabet-de exemplu- trebuie sa mearga lunar sa stea la coada unui cabinet medical pentru o noua reteta. In viitor va plati si coplata probabil, pentru a nu sta la coada pe gratis.
  E mai bine sa fii pacient englez. Si filmul e bun!
  • 0 (6 voturi)    
   Precizare (Vineri, 15 aprilie 2011, 19:32)

   Gamer [anonim] i-a raspuns lui marcel

   Un jandarm cu 12 clase precum si un "tablagiu" sunt platiti cu mult mai mult decat un medic/profesor/functionar-public-de-rand. Si pt ca asta (inca) nu era de ajuns cand s-au eliminat "sporurile" bugetarilor la fostul M.I. s-a "operat" (sic!) DOAR "taierea drepturilor"*... ce-i drept tot cu 25%.

   *
   "drepturi de hrana"
   "drepturi de imbracaminte"
   "drepturi de locuinta"
   "drepturi de..." tot felul
  • +2 (4 voturi)    
   Despre pacientii romani (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 13:43)

   Andy [anonim] i-a raspuns lui marcel

   1. pacientul roman da cu doua maini bani pe bautura si tigari
   2.pacientul roman plateste onorarii exorbitante la tot felul de tamaduitori care le promit vindecare sigura si investigatii de ultima ora
   3.pacientul roman asculta mai mult de opinia vecinei de bloc decat de opinia doctorului
   4.pacientul roman isi conditioneaza internarea in spital si tratamentul dupa concediu, sarbatori religioase post, nunta copilului
   5.pacientul roman cere performanta " ca in vest", fara sa stie macar ce inseamna asta( vezi cazul Teo Trandafir), dar cand e vorba de plata unor contributii, incepe sa se vaicareasca. E de notorietate scandalul ziaristilor care au fost obligati sa plateasca sumele pentru asigurari in functie de veniturile incasate nu de salariul minim trecut pe cartea de munca
   6.pacientul roman pleaca de la medic cu o reteta, iar apoi jumatate din medicamente nu le ia conform prescriptiei iar pe restul nu le ia deloc
   7.pacientul roman nu concepe ca regim insemna fara anumite alimente si bauturi( daca e Paste se mananca miel ,daca e Craciun sarmale, iar vinul si tuica sunt obligatorii)
   8.pacientul roman se comporta ca un vandal in spitale si policlinici( am vazut cum se scuipa pe jos, se arunca hartii oriunde numai la cos nu, se sgarie peretii proaspat zugraviti , rup musamaua de pe canapele si intr-un caz am vazut cum se scrijelea folia izolanta de pe geam)
   9.pacientul roman este rau certat cu igiena( sa te fereasca sfantul sa intrii dimineata intr-un salon de barbati unde nu s-a deschis geamul), dar tipa ca e mizerie in spitale
   10.pacientul roman nu concepe ca ,daca nu este o urgenta medico-chirurgicala, trebuie sa se programeze la medic( altminteri toata lumea se programeaza la coafor fara probleme)
   11.pacientul roman vrea sa fie tratat cum vrea el, nu cum vrea doctorul, si in caz contrar devine revendicativ
   12.pacientul roman stie ca trebuie sa se dea spaga. Daca este refuzat, se supara; daca nu da spaga, considera ca oricum a fost tratat prost
   • +1 (1 vot)    
    REMARCABIL COMENTARIU (Luni, 18 aprilie 2011, 13:20)

    eugenrc [utilizator] i-a raspuns lui Andy

    Presupun ca cei care au dat minusuri au fost cei care se regasesc in cel putin unai din situatiile enumerate.

    Pentru cei care mai citesc comentariul lui Andy vreau sa fac o precizare.

    Este vorba de "pacientul' , nu de TOTI pacientii .

    Daca am fi sinceri am recunoaste faptul ca unii dintre noi nu stiu sa respecte spitalul si personalul medical .

    De fapt unii dintre noi nu stiu sa respecte nimic din ce ii inconjoara dar sunt primi care au pretentii .
  • +3 (3 voturi)    
   ei si-au ales meseria asta (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 21:53)

   trustman [anonim] i-a raspuns lui marcel

   si daca medicii vor fi platiti mai bine dar tot vor lua spaga, esti de acord sa li se ridice dreptul de practica pe toata viata, pe tot cuprinsul UE? Si sa faca si cativa ani, cu suspendare, ca n-are rost sa umplem inchisorile aiurea?

   atunci cand de duci la medicina stii ce salariu vei avea cand termini (daca nu stii, esti prost) si atunci iti asumi acest salariu. scutiti-ma cu salarizarea medicilor. Nimeni nu e platit bine in Romania, si nu va fi niciodata, nici daca ar avea salariile mai mari decat in vest. Asa e romanul, plangacios ca-n miorita. Ne comparam salariile cu cele din occident si ne mintim ca muncim la fel ca acolo. Ei, realitatea e ca nu muncim.
 • +5 (7 voturi)    
  Reforma sa fie (Vineri, 15 aprilie 2011, 20:00)

  Gamer [anonim]

  ... da' s-o stim si noi.

  Presupunand c-ar fi posibil sa se aloce tot PIB=ul pe un an sistemului "sanitar" din ro, as paria la o cota de 1.ooo.ooo /1 euro ca, cel tarziu prin septembrie, felcerii-din-spitale; medicii-de-famiglie-; manivelele-de-pe-ambulante; cardul-de-asistente; ...etc; ar incepe sa urle pe la televuvuzele cum ca: "n-ajung banii domn'e".
  • +5 (5 voturi)    
   Pai sa stii ca ai dreptate (Vineri, 15 aprilie 2011, 22:11)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui Gamer

   Poti sa ai si miliarde de dolari ca tot nu scapi de o boala incurabila . La fel , indiferent de cati bani ai - nu o sa traiesti la infinit . Un sistem ca asta se judeca statistic . 74 ani in Romania vs 80 in Germania . E mult , e putin ? Cat ati da pt 6 ani in plus ? Bucurati-va de sanatate , atat timp cat o aveti pt ca odata bolnav indiferent de bani / sistem medical nu o sa fiti fericiti .
 • +3 (5 voturi)    
  sanatate (Vineri, 15 aprilie 2011, 23:37)

  dorin valeriu [anonim]

  Ceea ce a aratat ministrul nu era malpraxis ( asta e cu totul altceva) ci neglijenta crassa fata de un bolnav, sa nu uitam, parasit de familie in spital de trei ani ! Pentru aceasta neglijenta trebuia sa fie pedepsiti vinovatii si nu desfiintat spitalul ! A fost o masura nejustificata de aceasta intamplare, stupida !
  In alta ordine de idei, am fost multi ani medic la tara. Nici in calitate de medic specialist, conducand o sectie de spital cu 50 de paturi, NICIODATA salariul meu nu s=a apropiat macar de cel al sefului de post din comuna ! Dupa 6 ani de facultate, 3 de rezidentiat prin concurs, examen de specialist si mai multe cursuri de perfectionare !
 • +8 (10 voturi)    
  Campanie electorala murdara (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 8:57)

  hotnewsfil [utilizator]

  USL il uraste pe Traian Basescu si tot ce ar putea avea legatura cu acesta.
  Daca Traian Basescu ar da, printr-o minune, cate un sac plin cu aur fiecarei familii de romani, USL ar spune ca acesta este un dar otravit, ca acel aur este "radioactiv, ca Basescu vrea sa omoare copilasii patriei.
  • -2 (4 voturi)    
   care-i treaba cu Basescu aici? (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 13:48)

   laura [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Nene, ai gresit postarea! Sau o dai la toate subiectele? Dupa cum te manifesti nu pari a fi un "om bun"
   • +1 (3 voturi)    
    Basescu e-n toate (relele) (Duminică, 17 aprilie 2011, 8:42)

    hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui laura

    Am intentionat sa va fiu pe plac, sa subliniez, si eu, ca Basescu este in tot ce este rau pe lumea asta, sa va confirm pe dumneavoastra. N-ati realizat ca sunt de partea dumneavoastra?
    De ce ma certati? N-a fost vorba (intelegerea dintre noi si sarcina de la centrul Grivco III), sa ne unim sub chemarea :'Hai la lupta cea mare', umar-la-umar, 'rob-cu-rob sa ne unim!?
    Inainte de a ma agresa, va rog sa nu uitati advertismentul iliescian pe care, cu siguranta, il promovati si dvs. in 1990 : 'dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine'.
   • +1 (3 voturi)    
    Treaba USL cu Basescu... (Duminică, 17 aprilie 2011, 9:12)

    Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui laura

    nu este numai aici, ci peste tot. le sta Basescu ca un ghimpe-n cur pentru ca nu-i mai lasa sa fure, pentru ca vrea sa schimbe Romania in bine sa formeze o Romanie in care populismul si iresponsabilitatea lor sa nu mai aiba efecte. Asta ii doare, il doare si pe Vantu si pe Voiculescu ca nu pot ei jecmani in continuare si jefui prostimea dupa "phtele ce-au pohtit".
 • +2 (2 voturi)    
  la munca! (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 11:22)

  nostradamus [anonim]

  Intr-o continua si mizerabila campanie anti-putere, intr-o continua si mizerabila asociere media cripto-comunista , nimic din ceea ce ar putea redresa Romania sau ar putea debransa romanul trandav si lipsit de dorinta de a depasi, prin efort propriu, starea de continua dependenta de ugerul statului nu poate fi acceptata. Romanul intarcat de la sanul statului nu mai poate fi santajat, nu mai poate fi manipulat nu mai poate fi scos in strada sa arunce cu pietre in putere. Ce castiga USL-ul daca sustine intarcarea gangavului si mononeuronalului roman lipsit de dorinta de a pune osul la treaba? Nimic. Daca insa continua sa-i vanda ideea vietii vesnice fara munca, pe spinarea celor ce se trezesc cu noaptea in cap sa produca ceva, orice ar putea sa consume lenesul trezit la ora 10, atunci aceasta este marea solutie, acela este taramul fagaduintei. Daca tinem cont de faptul ca insasi cei doi farisei ai USL urasc ideea de munca si meritocratia, nu pot decat sa ma infior la gandul ca va veni o zi in care, dupa rationamentul celor doi, noi, cei care muncim de-o viata vom fi minoritari intr-o tara de milogi electorali. Nu vreau sa-mi impart farfuria de mancare si acoperisul cu niciun trantor. Nu vreau sa dau fraiele unor mascarici care sa-mi puna biruri din ce in ce mai mari pentru din ce in ce mai multi gangavi. Pur si simplu NU VREAU!
  • +1 (3 voturi)    
   USL se dovedeste cea mai retrograda.... (Duminică, 17 aprilie 2011, 9:10)

   Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui nostradamus

   forta politica, un adevarat dusman al modernizarii, europenizarii si civilizarii tarii. Daca poporul va fi in continuare tampit si-i vor vota sa ajunga la guvernare, va reveni raul adevarat in aceasta tara si nu vom mai avea scapare. Vom fi mereu la curul Europei si ne vom mira, cu parsivenie, de ce?!
   • +1 (1 vot)    
    Pentru ca ne meritam soarta (Luni, 18 aprilie 2011, 13:28)

    eugenrc [utilizator] i-a raspuns lui Rescatorul

    Daca cei peste 50% de romani vor sta in continuare acasa la alegeri vom avea sansa sa ne hotarasca soarta cei care vor vota pe baza de mici si bere.
    Asteptam cu nerabdare o noua forta poltiica capabila sa scoata la vot pe cei care nu pun botul la pomeni electorale si manipulari grosolane ca cele de pe Antena 3 si Realitatea.
 • +1 (3 voturi)    
  Se fura in draci! (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 13:13)

  adrian88000 [utilizator]

  Cea mai mare problema a sistemului de sanatate este FURTUL!
  1.Medicii de familie raporteaza 27.000.000 de pacienti asigurati (!) pe care ii au in evident! Ei sunt platiti 80% pe numar de pacienti pe care ii au in evidenta ( sistemul" per capita" ).
  Normal ca mintind ca au mai multi pacienti , sug de la Casa de Asigurari de sanatate mai multi bani.
  2 Se fura in combinatie medic - farmacist. Se prescrie o reteta unui pacient care habar nu are de acea reteta. Farmacistul trece la eliberate acelor medicamente si medicul le vinde prin cabinet la 50% din pret. . Banii se impart, medic -farmacist. Casa deconteaza integral valoare acelei retete!Deci mai vine 100% din pret care se imparte din nou!
  3.Medicul de familie raporteaza multe servicii pe care nu le face. De curiozitate cereti fisa. Va veti ingrozi cat de bolnav ati fost in ultimii ani. Chiar daca nu ati calcat pe la cabinet si ati fost sanatos tun! Alti bani subti de la Casa.
  4.Achizitiile din spitale , o alta gaura neagra in care se scurg banii!
  5. Unele firma de medicamente corup medici pentru a prescrie medicamentele lor. Si medicii coruptibili prescriu ACELE medicamente , contra unor avantaje. " Sponsorizari" , donatii .etc.
  Si astfel in loc de medicamente ieftine si eficiente se folosesc medicamente scumpe si la fel de eficiente sau uneori chiar daunatoare ,pentruca din punct de vedere medical nu sunt necesare acelui pacient. Dar pentruca relatia cu firma de medicamente sa mearga bine se prescriu chiar daca nu sunt necesare.
  6. Etc., etc.etc.
  O zi buna tuturor. Afara e soare, in sfarsit...
  • +2 (4 voturi)    
   Mai lipseste un punct foarte important.... (Duminică, 17 aprilie 2011, 9:07)

   Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

   pe care, constat, ca nimeni nu-l mentioneaza.
   7. Furtul materialelor medicale si medicamentelor pe care medicii din spitale le duc la cabinetelor lor particulare. Daca ati observat, majoritatea te dirijeaza catre cabinetele lor, desi te pot consulta si trata si la spital.
 • 0 (0 voturi)    
  Felicitari pentru articol! (Duminică, 17 aprilie 2011, 8:54)

  qscvhi [utilizator]

  Un articol realist. Ati pus degetul pe rana. Bravo!
 • +2 (2 voturi)    
  Se iese greu din mintea de lemn (Duminică, 17 aprilie 2011, 10:15)

  Sile [anonim]

  Si din lene intelectuala.O reforma reala trebuie sa inceapa cu legislatia. Daca, aceasta nu e suficient de clar elaborata si coroborata cu constitutia si celelalte legi, mai ales cu normele europene la care am aderat, se intimpla ce s-a intimplat. In ce priveste jurnalistii lu' peshte trebuie gasita o metoda de a-i vaccina pe oameni sa nu mai creada toate prostiile. O zi buna !


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă