Un nou incendiu de vegetație uscată, anvelope uzate și materiale plastice a avut loc sâmbătă pe un câmp din Bolintin Vale, o zonă descrisă de Garda de Mediu ca fiind ”cu tradiție” în fenomenul arderilor de deșeuri.

Incendiu deseuri Foto: Hotnews

UPDATE 20.05: Incendiul din localitatea Bolintin Vale, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ zece hectare de vegetaţie uscată, a fost stins după aproximativ patru ore de intervenţie a echipajelor de pompieri din Giurgiu şi Bucureşti-Ilfov, potrivit Agerpres.

Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise, a precizat ISU Giurgiu.

”La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. De asemenea, a fost solicitat sprijin la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă București-Ilfov și a fost sesizată Garda de Mediu”, a scris ISU Giurgiu sâmbătă.

De altfel, Garda Națională de Mediu a scris sâmbătă pe Facebook că comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov s-au aflat pe teren în acest week-end pentru o nouă acţiune de combatere şi prevenire a arderilor ilegale de deşeuri de pe raza judeţului Ilfov.

”Comisarii GNM au verificat cu atenţie toate localităţile judeţului cu “tradiţie” în acest fenomen”, arată postarea Gărzii Naționale de Mediu.

Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu a fost și locul unor proteste intense după ce un bărbat, șofer de profesie, a fost ucis cu o piatră.

În urma evenimentelor, Poliția Română l-a înlocuit pe șeful Poliției Județene Giurgiu, Cătălin Constantin Georgescu, din funcție, fiindu-i stabilite atribuții la Direcția Management Strategic și Suport Informațional a Poliției Române.

Citește și:

Garda de Mediu, despre „piromanii de meserie” care au ars iar „munți de resturi” la Sintești: Dau foc deșeurilor pe câmp și fug sau își lasă copiii să le păzească, pentru că știu că minorii nu pot răspunde penal