Garda Naţională de Mediu scrie vineri seară, într-un mesaj pe Facebook, că în această după-amiază „piromanii de meserie” din Sintești au dat din nou foc la munți de resturi din dezmembrări și cauciucuri, la fața locului intervenind, pe lângă comisarii Gărzii, Poliția din Popești Leordeni și Pompierii. „Dau foc deșeurilor pe câmp și fug sau își lasă copiii să le păzească, pentru că știu că minorii nu pot răspunde penal”, scriu cei de la Garda de Mediu.

Deseuri arse in SintestiFoto: Garda Nationala de Mediu

Mesajul postat de Garda Naţională de Mediu pe pagina de Facebook:

„Dau foc deșeurilor pe câmp și fug sau își lasă copiii să le păzească, pentru că știu că minorii nu pot răspunde penal, iar dacă îi prinzi în fapt se vaită că „n-au știut că n-au voie” să incendieze plastic, cauciuc sau textile sau să dezmembreze mașini, că „n-au carte”. Adevărul e că știu foarte bine că e ilegal ce fac și că afectează mediul sau locuitorii din localitățile apropiate, dar nu le pasă.

Sunt amendați, li se confiscă marfa și o iau de la capăt, iar și iar, singura lor grijă fiind să adune, după fiecare incendiu stins, fierul rămas pe câmpurile pârjolite, ca să-l vândă apoi centrelor de colectare. Unii nici măcar asta nu fac, ci dau foc pentru câțiva firfirei, doar ca să-i scape pe cei care dezmembrează ilegal mașini, de resturile fără valoare.

În această după-amiază, acești piromani de meserie au dat din nou foc la Sintești, la alți munți de resturi din dezmembrări și cauciucuri și din nou au fost alertate Garda de Mediu, Poliția din Popești Leordeni și Pompierii. Până la stingerea incendiului arsese însă vegetația pe câteva sute de metri pătrați, chiar dacă munții de burete, bare și borduri auto, plafoane interioare și cauciucuri, precum cele pe care le-am găsit încărcate în camioane și în Bolintin Vale, nu se topiseră încă. Și nici urmă de piroman.

Salubrizarea zonei și păstrarea curată a acesteia au rămas în sarcina autorităților locale”.

Citește și: