Elon Musk, cel mai bogat om din lume, i-a trimis un mesaj cu o ofertă pe care o credea de nerefuzat proprietarului unui cont de Twitter care monitoriza zborurile pe care CEO-ul Tesla și SpaceX le făcea cu avionul său privat, scrie Insider.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Contul de Twitter „Elon Musk's Jet” arată toate zborurile făcute de avionul privat al lui Musk cu ajutorul unor algoritmi care monitorizează datele de trafic aerian disponibile public.

Potrivit Protocol, un site specializat în știri din domeniul tech, contul îi aparține lui Jack Sweeney, un tânăr în vârstă de 19 ani.

Acesta primise un mesaj la ora 12:13 într-o noapte din toamna anului trecut, Elon Musk întrebându-l dacă „poți da jos asta (contul)? Este un risc de securitate”.

„Da, pot, dar te va costa un [Tesla] Model 3, în caz că nu glumești?”, i-a răspuns Sweeney. „Nu sunt încântat de ideea de a fi doborât de un țăcănit”, i-a scris înapoi miliardarul.

Ofertă de nerefuzat din partea lui Elon Musk?

După mai multe mesaje între cei doi, Musk i-a oferit în cele din urmă tânărului 5.000 de dolari.

„E vreo șansă să urci la 50.000$?”, l-a întrebat Sweeney. „Ar fi un sprijin grozav pentru facultate și s-ar putea chiar să îmi permită să îmi iau o mașină, poate chiar un Model 3”, a adăugat acesta.

Potrivit Protocol, Musk i-a răspuns că se va gândi și va veni cu un răspuns dar nu l-a mai contactat pe internaut.

Sweeney i-a mai trimis un mesaj miercurea aceasta, spunându-i miliardarului că ar prefera un internship în locul de numerar pentru a șterge contul. Tânărul spune că Musk nu a citit mesajul dar că nu se simte jignit, având și o explicație pentru acest lucru:

„Cred că e în vacanță în Hawaii, dacă vă uitați pe ElonJet”.

Potrivit ultimelor date furnizate de Forbes, Elon Musk are o avere de 216 miliarde de dolari, cu peste 50 de miliarde mai mult decât al doilea cel mai bogat om al planetei, rivalul său Jeff Bezos.

Citește și: