Un ziar local din Turcia a publicat retete culinare pe prima pagina pentru a protesta impotriva presiunilor in continua crestere la care este supusa mass-media si pentru libertatea de exprimare, relateaza HurriyetDailyNews.

Retete culinare pe prima pagina a unui ziar din TurciaFoto: Captura YouTube

Yon Gazetesi, ziar publicat intr-o provincie populata in mare parte de kurzi, a fost actionat in instanta de aproape 40 de ori de cand a fost infiintat, pe 1 septembrie 2013.

Redactia este formata din sapte persoane, care au scris, in mod constant, de problemele de la nivelul administratiei locale, criticand oficialii si acuzandu-i de management defectuos.

"De cand am inceput sa publicam si pana astazi nu am facut niciun subiect care sa nu fie bazat pe documente. Dar, aproape instant, articolele noastre au inceput sa determine oamenii sa puna presiune pe noi", a spus redactorul sef al ziarului, Ferit Tunç.

"De exemplu, am criticat faptul ca fiul rectorului Universitatii Batman, absolvent de botanica, a fost angajat la departamentul IT al institutiei, iar ulterior am resimtit presiune. Ganditi-va cum e ca o universitate sa isi convoace comisia pentru a-ti calomnia ziarul", a adaugat acesta.

Acum, in loc sa citeasca stiri locale, cititorii Yön Gazetesi se pot bucura de retete culinare.

Tunc a spus ca, initial, cititorii au fost surprinsi de idee, dar cu toate acestea ziarul a reusit sa isi mentina vanzarile.