Pe masura ce luptele continua in Israel si in Gaza, astronautii de la bordul Statiei Spatiale Internationale pot vedea semne ale conflictului din spatiu. Alexander Gerst, un astronaut german de la Agentia Spatiala Europeana, a postat fotografii pe Facebook si pe Twitter in care arata conflictul vazut din spatiu, noteaza Space.com.

Conflictul din Fasia Gaza, vazut din spatiuFoto: Captura YouTube

"Cea mai trista poza a mea. De la Statia Spatiala Internationala putem vedea explozii si rachete care zboara peste Gaza si Israel", a scris Gerst pe Facebook, alaturi de doua imagini care prezinta regiunea pe timpul noptii.

Ostilitatile intre Hamas si Israel, soldate deja cu cel putin 639 de morti in randul palestinienilor si 31 in randul israelienilor incepand cu 8 iulie continua, in pofida apelului ferm transmis de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, de "incetare a confruntarilor".

Miercuri noaptea, liderul Hamas, Khaled Meshaal, a anuntat ca respinge o incetare a focului cu Israelul in Fasia Gaza inainte de ridicarea blocadei israeliene impusa de mai multi ani enclavei palestiniene