​O femeie din Statele Unite a fost gasita vinovata de uciderea fiului sau, dupa ce acesta a fost lovit de o masina in timp ce traversau strada prin loc nepermis, transmite SkyNews. Raquel Nelson (30 de ani) risca sa-si petreaca trei ani in inchisoare, insa a primit pana la urma o pedeapsa de 12 luni cu suspendare, dupa ce cazul a starnit reactii puternice in SUA.

Raquel NelsonFoto: Captura ABC

Fiul femeii a murit in luna aprilie a anului trecut, fiind lovit de o camioneta in Marietta, un oras aflat la nord de Atlanta (Georgia). Baietelul scapase din mana femeii, in timp ce traversau prin loc nepermis o sosea, aflata intre statia de autobuz si complexul rezidential unde locuiau.

Femeia si fiica ei mai mica au fost ranite in accident.

Soferul masinii a fugit de la locul tragediei, insa a fost prins si condamnat la sase luni de inchisoare. Avocatul femeii, David Savoy, a declarat ca soferul consumase alcool si medicamente in noaptea accidentului. In plus, barbatul este aproape lipsit de vedere la unul dintre ochi si mai fusese condamnat in trecut pentru ca a parasit locul unui accident.

Nelson risca sa-si petreaca trei ani in inchisoare, insa a primit pana la urma o pedeapsa de 12 luni cu suspendare, dupa ce cazul a starnit reactii puternice in SUA. Femeia a fost gasita vinovata pentru "jaywalking", repectiv traversarea strazii printr-un loc nepermis, altul decat cel precizat de lege.

Nelson, care este afro-americana, a fost condamnata de un juriu format doar din albi.

Judecatoarea Kathryn Tanksley a obligat-o pe femeie sa efectueze 40 de ore de serviciu comunitar si sa plateasca o amenda de 50 de dolari. Magistratul s-a folosit insa de o lege putin cunoscuta a statului Georgia, pentru a-i oferi lui Nelson posibilitatea de a se prezenta intr-un nou proces, la capatul unor audieri la care martorii si spectatorii au plans, precizeaza SkyNews.

Nelson a multumit judecatoarei, insa a refuzat sa spuna daca va accepta un nou proces.

Avocatul si martorii au descris-o pe femeie drept o mama exemplara, devastata de accidentul pentru care si-a asumat responsabilitatea totala.

Criticii au afirmat ca judecatoarea nu trebuia sa o condamne pe femeie, intr-un caz ce nu ar fi trebuit sa fie deschis de la bun inceput.

Sally Flocks, membra a grupului Pedestrians Educating Drivers on Safety, a spus ca acest caz a dezvaluit lipsa de consideratie pentru pietoni intr-un stat cu o cultura a masinii foarte pronuntata.

Cei mai multi pasagei in autobuzele din Marietta sunt afro-americani si cu venituri scazute. Marietta este o zona predominant alba, conservatoare.

"Probabil ca nu a existat prea multa empatie printre jurati. Judecatorul i-a intrebat daca au folosit vreodata transportul public din Atlanta. N-a ridicat nimeni mana", a spus Flocks.