Talibanii afgani au afirmat, miercuri dimineata, ca telefoanele lor mobile au fost "piratate de occidentali" si au dezmintit informatiile privind moartea liderului lor suprem, mollahul Omar, anuntate printr-un SMS, relateaza AFP preluat de Mediafax.

"Comandamentul Emiratului islamic al Afganistanului (denumirea regimului taliban din perioada 1996 - 2001 - n.red.) anunta ca Amir-ul-Mumineen (comandantul credinciosilor) a murit. Fie ca Dumnezeu Atotputernicul sa-l binecuvanteze", afirma SMS-ul primit de presa internationala, trimis de pe telefonul lui Zabihullah Mujahid, unul dintre purtatorii de cuvant ai talibanilor.

Mujahid a dezmintit insa categoric informatia. "Nu suntem la curent cu o astfel de veste. Americanii ne-au piratat telefoanele mobile (...) si au transmis presei acest mesaj", a spus el. Informatia a fost dezmintita si de Qari Yousuf Ahmadi, un alt purtator de cuvant al talibanilor. "Este un mesaj fals. Occidentalii ne-au piratat telefoanele si au trimis acest mesaj de pe numerele noastre din intreaga lume (...) Este fals; nu este mort, este in viata", a adaugat el.

Surse din serviciile afgane de informatii au anuntat in mai moartea mollahului Omar, insa talibanii au dezmintit informatia.