In ultimele doua zile, Baku si Erevan au facut schimb de atacuri dure. Duminica, presedintele azer, Ilham Aliev, a spus ca tara sa este pregatita sa rezolve in orice moment problema Nagorno-Karabah prin forta. A doua zi, ministrul armean al apararii, Seiran Oganian, a replicat: „In caz de nevoie, armata armeana va obliga Azerbaidjanul sa accepte pacea”, scrie Nezavisimaia gazeta. Conflictul nesolutionat din Nagorno-Karabah este unul din punctele fierbinti din Caucaz.

"Negocierile vor dura atata timp cat va exista speranta refacerii integritatii teritoriale pe aceasta cale. Daca vom constata insa ca acest lucru este imposibil, statul azer isi va redobandi integritatea teritoriala folosind calea armata. In orice moment putem reface integritatea teritoriala prin forta”, a spus Aliev vorbind la ceremonia de despartire de militarii ucisi intr-o operatiune diversionista in Nagorno-Karabah.

In ultimul timp, scrie NG, Armenia a ignorat astfel de atacuri, multumindu-se sa le contabilizeze spre prezentare mediatorilor Grupului OSCE de la Minsk. De data aceasta insa, Erevan a considerat ca este momentul sa replice. Astfel, intr-un interviu acordat televiziunii publice armene, ministrul apararii, Seriran Oganian, a spus: „Fortele militare ale Armeniei, in special cele din sectorul Nagorno-Karabah, vor face tot posibilul pentru ca, in caz de nevoie, sa oblige Azerbaidjanul sa accepte pacea... Avem capacitatea de a ne apara tara, pamantul patriei noastre”, a declarat el.

Comentand majorarea bugetului armatei in Azerbaidjan, Oganian a estimat ca, prin sporirea cantitativa a armamentului din dotarea armatei, Azerbaidjan inceraca sa obtina un avantaj, dar ca, „prin pregatirea si capacitatea sa de lupta, prin starea moral-psihica a militarilor, fortele armate ale Armeniei dispun de un avantaj in fata fortelor militare ale Azerbaidjanului”.

Ministrul armean a mai spus ca Armenia dezvolta relatii de colaborare in cadrul ODKB (organizatia de aparare din interiorul CSI) si NATO, iar „parteneriatul strategic cu Rusia ridica nivelul sistemului de aparare din jurul Armeniei”. Baku nici nu vrea sa auda despre un alt statut al Nagorno-Karabahului decat in componenta Azerbaidjanului, iar Erevan respinge categoric ideea restituirii nerecunoscutei republici sub juridictie azera, aminteste NG.​