Cel putin 25 oameni au murit din cauza incendiilor de padure care au izbucnit in Rusia in urma caniculei, transmite AFP. Mii de oameni au fost evacuati si peste 1.100 de case au fost distruse in centrul tarii, potrivit Reuters.

Incendii de padure devastatoare in centrul RusieiFoto: Reuters

Cadavrele a sase persoane a fost gasite intr-un sat din apropierea Moscovei, alte noua in regiunea Nijni Novgorod, unde cel putin 540 de case au ars, iar sase persoane au murit in regiunile Ryazan si Voronezh. Trei pompieri au murit cand incercau sa stinga incendiile.

Presedintele Medvedev a cerut armatei sa ia parte la stingerea incendiilor. Ministrul pentru situatii de urgenta a declarat ca aproximativ 240.000 de oameni au fost trimisi sa lupte cu focurile.

Aproximativ 1.200 de copii care se aflau in tabarele din regiunea Ryazan au fost trimisi acasa, in timp ce 900 de pacienti au fost evacuati din spitalele amenintate de incendii.

Rusia se confrunta cu cea mai fierbinte vara din istoria masuratorilor, care a dus la seceta in 23 de regiuni si temperaturi record de 38 de grade in Moscova.