Un istoric britanic a aflat cu precizie unde era plasata Masa Rotunda a Regelui Arthur, informeaza Fox News , care citeaza Daily Mail. Potrivit istoricului, faimoasa masa nu era deloc o masa in adevaratul sens al cuvantului. El pretinde ca locatia unde se intalneau cavalerii era de fapt interiorul unui fost amfiteatru roman din Chester, Anglia.

Istoricul Chris Gidlow spune ca Arthur a intarit peretii de 12 metri pentru a crea o baza impozanta si foarte bine fortificata. Nobilii regelui ar fi stat in primul rand, in timp ce celelalte persoane prezente, mai mici in grad, ar fi ocupat bancile de beton din exterior.

Legenda il leaga pe Arthur de douasprezece batalii majore purtate de-a lungul a patruzeci de ani - iar una dintre principalele victorii se spune ca ar fi fost la Chester. Cercetatorii sustin insa ca recentele descoperiri a unui monument comemorativ din lemn dedicat martirilor crestini la locul amfiteatrului sugereaza ca orasul-pierdut este Chester.

Gidlow a afirmat ca "primele mentionari ale Mesei Rotunde indicau ca nu seamana deloc cu o masa normala, dar ca era un loc de intalnire care putea primi 1000 de persoane".