Autoritatile din Grecia au inceput sa dea publicitatii numele celor care evita sa isi plateasca taxele la stat, relateaza BBC. Ministerul Finantelor de la Atena a dat publicitatii o lista cu numele a 57 de medici, acuzati ca nu si-au platit datoriile la stat.

In plus, ministerul a impus penalizari in valoare de cateva sute de mii de euro pentru 11 dintre cei mai mari rau-platnici.

Masura face parte dintr-o campanie de stopare a evaziunii fiscale, considerata un factor determinant pentru criza actuala pe care o traverseaza tara.

Ministerul Finantelor de la Atena a avertizat deja ca ar putea confisca sume din conturile bancare ale datornicilor la stat. In acest fel, se estimeaza ca statul ar putea colecta in jur de 40 de miliarde de dolari, ceea ce ar reprezenta 10% din uriasa datorie publica a tarii, de 400 de miliarde de dolari.

Doctorii, avocatii si alte categorii de liber profesionisti din clasa de mijloc au fost acuzati adesea ca ar fi alimentat economia subterana a Greciei, evitand sa isi plateasca taxele si nedeclarandu-si veniturile reale.