O presupusa drona americana s-a prabusit in Waziristanul de nord, regiune situata la granita dintre Pakistanului cu Afganistanul, aflata in mare parte sub controlul extremistilor musulmani. Este un esec rarisim in programul pe care Washingtonul se bazeaza in incercarea sa de a elimina militantii al Qaeda, scrie FoxNews.

Conform unei surse locale, membrii triburilor locale se felicitau reciproc pentru doborarea aparatului de zbor. Insa armata pakistaneza a infirmat aceasta ipoteza, invocand probleme tehnice. Sub protectia anonimatului, doi oficiali din cadrul serviciilor de informatii au declarat ca aeronava s-a prabusit in jurul orei locale 18:00 in zona Hamdhoni a Waziristanului de nord.

Provincia in care s-a petrecut incidentul se afla sub controlul unor grupuri de militanti care organizeaza atacuri asupra trupelor aliate din Afganistan. Se crede ca unul dintre aceste grupuri, factiunea talibana Haqqani, a pus la cale atentatul sinucigas petrecut pe data de 30 decembrie in urma caruia sapte agenti CIA si-au pierdut vietile.