Yordanka Fandakova a castigat alegerile pentru primaria Sofiei, desfasurate duminica, ea devenind prima femeie din istorie care ocupa acest post. Potrivit primelor rezultate neoficiale, ea a obtinut 67% din sufragiile alegatorilor, informeaza Novinite.com. In cursa s-au inscris 18 candidati. Postul a devenit vacant in vara acestui an, dupa ce fostul primar, Boiko Borisov, a devenit premier.

In capitala bulgara au fost deschise 1409 sectii de votare. Scrutinul a inceput la 6 dimineata si s-a desfasurat pana la orele 19.

In cursa pentru postul de primar s-au inscris 18 candidati, favoritii fiind ministrul educatiei, Yordanka Fandakova, sprijinita de GERB, Coalitia Albastra si partidul nationalist Ataka, Georgi Kadiev, reprezentant al Partidului Socialist, arhitectul Pavel Popov, sustinut de conservatorii RZS, independentul Teodor Dechev (sprijinit de Uniunea bloggerilor si Partidul Verde).

Sondajele de opinie realizate in ultimele saptamani au indicat faptul ca Fandakova va castiga alegerile de duminica cu o larga majoritate.

Postul de edil sef a devenit vacant in vara acestui an, dupa ce fostul primar, Boiko Borisov, a devenit premier in urma victoriei GERB la alegerile parlamentare.

Novinite precizeaza ca tot duminica au fost organizate alegeri pentru primar in alte cateva municipalitati, printre care Vrata, Razlog si Pravet.