Numarul doi al retelei teroriste Al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, l-a insultat pe presedintele ales al SUA, Barack Obama, folosind o expresie defaimatoare ce sugereaza ca acesta ii serveste pe albi, transmite CNN. Intr-un mesaj audio, liderul terorist i-a transmis lui Obama ca "il asteapta o mostenire dificila de esecuri si crime" si l-a avertizat ca planurile sale de a muta trupele americane din Irak in Afganistan sunt sortite esecului.

Intr-un mesaj audio postat pe pagini de internet islamiste, Zawahri afirma ca Obama nu este "un negru american onorabil". Liderul terorist i se adreseaza lui Obama spunand ca "in tine si in Colin Powell, in Rice si altii ca voi, cuvintele lui Malcolm X (Fie ca Allah sa aiba mila de sufletul sau!) legate de House Negroes se confirma".

"House negro" este o expresie defaimatoare, folosita pentru a denumi o persoana de culoare care asculta de poruncile unui alb. Breitbart.com sustine chiar ca expresia araba folosita de Zawahari a fost de "sclavii casei", insa traducerea in engleza a mesajului foloseste termenul de "house negroes".

Mesajul dureaza 11 minute si 23 de secunde si el include imagini de arhiva cu discursuri ale lui Malcolm X, care explica folosirea expresiei atunci cand i-a criticat pe liderii afro-americani ce nu s-au opus albilor, dar si imagini cu Obama, purtand un kippah evreiesc la o intalnire cu liderii comunitatii israeliene.

Liderul terorist mai afirma ca planul lui Obama de a muta trupele americane din Irak in Afganistan este sortit esecului, deoarece afganii vor rezista. al -Zawahri sustine, de asemenea, ca alegerea lui Obama nu a schimbat politicile SUA de "asuprire a musulmanilor si a altor popoare".

Daca se dovedeste autentic, mesajul ar fi prima recunoastere a victoriei lui Barack Obama de catre organizatia Al-Qaeda.

In primul sau interviu acordat dupa alegerile de la 4 noiembrie, Obama a declarat: "cred ca capturarea sau uciderea lui Osama ben Laden este un aspect critic al eliminarii al-Qaeda; el este nu doar un simbol, ci si liderul operational al unei organizatii care planifica atacuri impotriva intereselor americane".