Președintele SUA, Joe Biden, nu a fost informat în prealabil cu privire la o percheziție la locuința din Florida a fostului președinte Donald Trump, a declarat marți Casa Albă, subliniind că Departamentul de Justiție desfășoară investigații în mod independent, potrivit AFP.

Ofiteri FBI la resedinta lui Donald TrumpFoto: Profimedia Images

"Președintele nu a fost informat, nu era la curent", a declarat presei purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre. "Nimeni de la Casa Albă nu a fost informat", a adăugat ea.

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat luni că agenții federali ai FBI-ului au efectuat percheziții la Mar-a-Lago, impresionanta sa reședință din statul Florida, aceasta având peste 120 de camere, 33 de băi și un teren de golf.

„Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate, frumoasa mea casă, Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, este sub asediu şi a fost percheziţionată şi ocupată de numeroşi agenţi FBI”, a declarat Trump într-un comunicat, adăugând că este supus unei „persecuţii politice”.

Republicanul nu a indicat motivele acestei operaţiuni, dar un fost ofițer FBI spune că ar avea legătură cu documente din Arhivele Naționale, luate de Trump și duse la locuința sa.

Fosta mână dreaptă a lui Donald Trump, Mike Pence, a denunțat marți percheziția FBI la domiciliul fostului președinte american, pe care l-ar putea înfrunta în 2024 pentru a încerca să obțină învestitura republicană la prezidențiale, potrivit AFP.

"Împărtășesc îngrijorarea profundă a milioane de americani după percheziția fără precedent la reședința privată a președintelui Trump", a scris pe Twitter Mike Pence.