FBI l-a identificat miercuri pe autorul atacului cu cuțitul din ziua precedentă asupra unui ofițer de poliție din Pentagon care a murit din cauza rănilor suferite, fără a explica însă motivele acțiunii sale, potrivit AFP.

Foto:

Poliția federală americană a declarat că Austin William Lanz, în vârstă de 27 de ani, a coborât marți dimineață dintr-un autobuz și „imediat, fără provocare”, l-a înjunghiat pe ofițerul Forței de Protecție a Pentagonului, George Gonzalez, la câțiva metri de una dintre intrări.

"A urmat o luptă în care individul l-a rănit mortal pe polițistul Gonzalez și apoi s-a împușcat cu arma de serviciu a polițistului", a declarat FBI într-un comunicat.

Au intervenit apoi alți polițiști, iar Austin Lanz, originar din Georgia, în sudul Statelor Unite, a murit la fața locului, a adăugat poliția federală. Ea nu a spus dacă ceilalți polițiști și-au folosit armele, dar mai mulți martori au raportat că au fost trase mai multe focuri de armă.

Gonzalez a fost dus la spital, dar nu a supraviețuit.

Un martor a fost internat în spital cu răni mai ușoare și a fost rapid eliberat din spital, potrivit FBI.

Poliția nu a menționat niciun motiv posibil pentru acest atac. Austin Lanz avea antecedente penale grave, potrivit presei locale. În special, el mai atacase deja un ofițer de poliție, a făcut amenințări teroriste și a comis o spargere.

Lanz fusese eliberat pe cauțiune și un judecător ordonase o evaluare a stării sale mentale.

Asaltul a pus Pentagonul și miile sale de angajați în alertă maximă timp de o oră și jumătate.

Secretarul apărării, Lloyd Austin, care nu se afla în clădire în momentul incidentului, a ordonat coborârea în bernă a steagurilor Pentagonului pentru a aduce tribut polițistului ucis.