Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat luni că vor începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta între 3 şi 17 ani cu serul chinez de la Sinopharm, după ce i-a fost testată eficacitatea, relatează EFE.

Vaccin SinopharmFoto: Mariana Bazo / Zuma Press / Profimedia Images

Ministerul Sănătăţii a anunţat pe Twitter că a luat această decizie pe baza rezultatelor "studiilor clinice şi unei evaluări riguroase urmată de avizul de utilizare şi după o evaluare la nivel local ce îndeplineşte reglementările aprobate".

Departamentul de Sănătate al emiratului Abu Dhabi a informat luni că a desfăşurat un studiu la care au participat 900 de copii vaccinaţi cu serul dezvoltat de compania farmaceutică chineză Sinopharm, care a demonstrat o înaltă eficacitate reducând rata infecţiilor şi gravitatea simptomelor.

Potrivit autorităţilor din Emirate, până în prezent a fost vaccinată cu cel puţin o doză 78,95 % din populaţie, iar 70,57 % a primit şi a doua doză.

EAU se numără printre primele ţări care au lansat campania de vaccinare la începutul lunii decembrie, autorizând vaccinurile de la Sinopharm, Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Sputnik-V, deşi în prezent sunt utilizate doar primele trei vaccinuri.

De la începutul lunii iunie, EAU au înregistrat zilnic circa 1.500 noi contagieri şi o medie de cinci decese pe zi asociate COVID-19.

De la începerea pandemiei, ţara a înregistrat în total 682.377 de cazuri şi 1.951 de decese, la o populaţie de peste 10 milioane de locuitori. (Sursa: Agerpres)