Donald Trump Jr. a catalogat arestarea lui Allen Weisselberg, directorul financiar al Organizației Trump, o „persecuție politică” care s-ar potrivi unei „republici bananiere”, în timpul unui interviu acordat joi seară la Fox News, potrivit Insider.

Donald Trump jrFoto: Captura Fox News

Procurorul din districtul Manhattan a depus acuzații împotriva companiei fostului președinte și a directorului financiar al acesteia, Allen Weisselberg, acuzând furturi mari și falsificarea dosarelor comerciale.

Weisselberg este, de asemenea, acuzat că a evitat impozitele pe avantajele de valoare primite de la companie, inclusiv închirierea de apartamente și școlarizarea nepotului său. El a pledat nevinovat la 15 capete de acuzare într-o apariție în fața instanței de joi.

Donald Trump: Justiția din New York „împarte țara ca niciodată”

Trump a negat orice acțiune greșită a Organizației Trump, respingând anchetele ca fiind motivate politic.

Justiția din New York, care îl acuză pe directorul financiar al Organizației Trump de evaziune fiscală, "împarte țara ca niciodată", a explodat joi fostul președinte Donald Trump, potrivit AFP.

"Vânătoarea de vrăjitoare politică condusă de democrații de stânga radicală, cu New Yorkul care ia acum torța, continuă", a spus Trump într-un comunicat. "Ne divide țara ca niciodată", a adăugat el.

Michael Cohen: Acuzațiile la adresa Organizației Trump sunt doar „vârful aisbergului” : ”După ce a simțit cătușele, Weisselberg va începe să coopereze”

Michael Cohen, fostul avocat personal al liderului republican, a declarat că acuzațiile dezvăluite joi de procurorii din Manhattan împotriva Organizației Trump joi au fost cel mai probabil „vârful aisbergului” și că vor mai fi multe, potrivit Insider.

"Nu vreau ca oamenii să creadă că acest caz se referă la Allen Weisselberg și la un apartament și o mașină gratuită și așa mai departe", a spus Cohen într-un interviu la emisiunea "Newsroom" a CNN. "Are o dimensiune substanțial mai mare decât doar acel aspect. Acesta este doar vârful, este vârful aisbergului și vor fi multe alte lucruri care vor veni".

Într-un interviu acordat joi Insider, Cohen a prezis că Weisselberg va începe să coopereze cu procurorii acum că „știe că a simțit cătușele, precum și că este plasat într-o celulă”.