Justiția din New York, care îl acuză pe directorul financiar al Organizației Trump de evaziune fiscală, "împarte țara ca niciodată", a explodat joi fostul președinte Donald Trump, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Profimedia Images / AFP / Brendan SMIALOWSKI

"Vânătoarea de vrăjitoare politică condusă de democrații de stânga radicală, cu New Yorkul care ia acum torța, continuă", a spus Trump într-un comunicat. "Ne divide țara ca niciodată", a adăugat el.

Organizația Trump și directorul financiar al acesteia s-au aflat în fața judecătorilor din New York joi pentru a răspunde față de acuzațiile de infracțiuni fiscale.

Rechizitoriul se referă la beneficii în natură acordate directorului financiar al organizației, Allen Weisselberg, loial lui Donald Trump, și care nu ar fi fost declarate autorităților fiscale, citează AFP.

Fostul președinte american și membrii familiei sale nu ar trebui să fie îngrijorați, cel puțin inițial, de procurorii care investighează compania imobiliară de doi ani, care operează și hoteluri de lux și cluburi de golf.

Aceste acuzații, dacă ar fi confirmate, ar fi un obstacol pentru Donald Trump, care sugerează că ar putea fi candidat la alegerile prezidențiale din 2024.

El rămâne foarte prezent pe scena politică, rămâne omul puternic al Partidului Republican și săptămâna trecută a reluat întâlnirile majore care l-au făcut remarcat.