Organizația Trump și directorul financiar al acesteia vor fi acuzați joi de infracțiuni fiscale de către procurorii din New York, a informat miercuri Wall Street Journal, citând surse familiare cu această chestiune.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit ziarului, rechizitoriul se va referi la beneficii în natură acordate directorului financiar al organizației, Allen Weisselberg, loial lui Donald Trump, și care nu ar fi fost declarate autorităților fiscale, citează AFP.

Fostul președinte american și membrii familiei sale nu ar trebui să fie îngrijorați, cel puțin inițial, de procurorii care investighează compania imobiliară de doi ani, care operează și hoteluri de lux și cluburi de golf.

Aceste acuzații, dacă ar fi confirmate, ar fi un obstacol pentru Donald Trump, care sugerează că ar putea fi candidat la alegerile prezidențiale din 2024.

El rămâne foarte prezent pe scena politică, rămâne omul puternic al Partidului Republican și săptămâna trecută a reluat întâlnirile majore care l-au făcut remarcat.

Miercuri, a mers la granița cu Mexicul pentru a denunța politica de migrație a succesorului său democrat Joe Biden.

Fostul președinte, acum domiciliat în Florida, calificase din nou luni aceste investigații ale justiției din New York drept „continuarea celei mai mari vânătoare de vrăjitoare din toate timpurile”.

De asemenea, el a acuzat procurorii democrați că sunt „disperați” să-i împiedice ambițiile politice, „mergând până la a comite abateri profesionale”.

Allen Weisselberg, în vârstă de 73 de ani, și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în imperiul imobiliar al familiei Trump, la care s-a alăturat în 1973. Când Donald Trump a venit la Casa Albă în 2017, a fost responsabil cu administrarea organizației Trump împreună cu cei doi fii ai noului președinte, Eric și Donald Jr.