Directorul financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat joi nevinovat, în faţa tribunalului din Manhattan, pentru 15 capete de acuzare legate de evaziune fiscală, în timp ce holdingul fostului preşedinte american a denunţat o inculpare pur ''politică'', relatează AFP și Agerpres.

Allen WeisselbergFoto: Seth Wenig / UPI / Profimedia

Allen Weisselberg, în vârstă de 73 de ani, un susţinător ferm al fostului preşedinte Donald Trump, a sosit la tribunal în jurul orei 14:15 (18:15 GMT), cu mâinile la spate, încătuşat.

Potrivit AFP, actul de acuzare îi vizează pe Weisselberg şi Trump Organization.

Weisselberg este acuzat în special că, între 2005 şi 2021, a ascuns în mod deliberat de autorităţile fiscale aproximativ 1,7 milioane de dolari reprezentând avantaje în natură pe care le-a primit de la Trump Organization, fiind evitată plata a aproximativ un milion de dolari la impozite federale şi locale.

Allen Weisselberg este de asemenea acuzat că a declarat în mod fals că nu este rezident în oraşul New York pentru a evita impozitele.

Trump Organization este acuzată că a contribuit la disimularea acestor avantaje.

Allen Weisselberg, de meserie contabil, şi-a desfăşurat cea mai mare parte a carierei în imperiul imobiliar al familiei Trump, căruia i s-a alăturat în 1973.