Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, a declarat că acuzațiile dezvăluite joi de procurorii din Manhattan împotriva Organizației Trump joi au fost cel mai probabil „vârful aisbergului” și că vor mai fi multe, potrivit Insider.

Michael CohenFoto: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

Procurorul din districtul Manhattan a depus acuzații împotriva companiei fostului președinte și a directorului financiar al acesteia, Allen Weisselberg, acuzând furturi mari și falsificarea dosarelor comerciale.

Weisselberg este, de asemenea, acuzat că a evitat impozitele pe avantajele de valoare primite de la companie, inclusiv închirierea de apartamente și școlarizarea nepotului său. El a pledat nevinovat la 15 capete de acuzare într-o apariție în fața instanței de joi.

"Nu vreau ca oamenii să creadă că acest caz se referă la Allen Weisselberg și la un apartament și o mașină gratuită și așa mai departe", a spus Cohen într-un interviu la emisiunea "Newsroom" a CNN. "Are o dimensiune substanțial mai mare decât doar acel aspect. Acesta este doar vârful, este vârful aisbergului și vor fi multe alte lucruri care vor veni".

Într-un interviu acordat joi Insider, Cohen a prezis că Weisselberg va începe să coopereze cu procurorii acum că „știe că a simțit cătușele, precum și că este plasat într-o celulă”.

Donald Trump, adevărata țintă a procurorilor

Cohen ar fi furnizat dovezi procurorilor de la biroul procurorului din districtul Manhattan despre munca sa la organizația Trump.

El spune că procurorii au suficiente dovezi împotriva companiei pentru a aduce noi acuzații fără cooperarea lui Weisselberg.

În interviul de la CNN, el a spus că adevărata țintă a anchetei nu a fost directorii superiori ai companiei precum Weisselberg, ci „CEO-ul organizației Trump, Donald Trump însuși”.

„Nu s-a întâmplat nimic la Organizația Trump care să nu se fi dus la Donald, fie că a fost achiziționarea de agrafe de hârtie sau plata taxei de școlarizare a nepoților lui Allen Weisselberg”, a spus el.

Donald Trump: Justiția din New York „împarte țara ca niciodată”

Trump a negat orice acțiune greșită a Organizației Trump, respingând anchetele ca fiind motivate politic.

Justiția din New York, care îl acuză pe directorul financiar al Organizației Trump de evaziune fiscală, "împarte țara ca niciodată", a explodat joi fostul președinte Donald Trump, potrivit AFP.

"Vânătoarea de vrăjitoare politică condusă de democrații de stânga radicală, cu New Yorkul care ia acum torța, continuă", a spus Trump într-un comunicat. "Ne divide țara ca niciodată", a adăugat el.