Ironia Reginei Elisabeta a II-a din momentul fotografiei de grup din cadrul recepției organizate în onoarea summitului G7 nu a fost singurul moment amuzant care a avut-o în centrul atenției pe suverana în vârstă de 95 de ani. Regina s-a încăpățânat să taie un tort cu o sabie ceremonială.

Regina Elisabeta a II a taie tortul cu sabiaFoto: Captura YouTube

"Poate dacă folosiți ambele mâini?", îi sugerează ducesa de Cornwall.

Atunci când i se spune că există și un cuțit acolo și că poate să îl folosească, regina răspunde amuzată: "Știu că e! Numai că așa e mai neobișnuit."

Nu a fost singurul moment amuzant oferit de regină în marja summitului G7.

Suverana nu s-a temut, în cadrul recepției organizate în onoarea summitului, să relaxeze atmosfera cu spiritul ei ironic, adresându-i premierului Boris Johnson o întrebare ușor îndrăzneață.

”Ar trebui să arătăm ca și cum ne-am simți bine?”, a întrebat regina Elisabeta a II-a.

”Da, categoric”, a fost răspunsul premierului Boris Johnson.

”Ne-am simțit bine, în ciuda aparențelor”, a adăugat acesta.

Relaxarea a fost binevenită, mai ales în contextul tensiunilor pe seama Brexitului.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, au atras atenţia sâmbătă Londrei că "cele două părţi" trebuie să aplice acordul privind Brexit-ul, în cadrul unei întâlniri cu premierul britanic Boris Johnson pe fondul tensiunilor în legătură cu Irlanda de Nord, relatează AFP şi Reuters.

"Cele două părţi trebuie să aplice ceea ce au convenit. Unitatea UE pe acest subiect este totală", au transmis cei doi lideri ai UE, în postări separate şi identice pe Twitter.

Von der Leyen şi Michel au mai precizat că măsurile adoptate pentru Irlanda de Nord vor permite "menţinerea" păcii în această provincie britanică.

De partea cealaltă, premierul britanic Boris Johnson le-a cerut liderilor din UE să dea dovadă de "pragmatism" şi de "compromis" în privinţa dispoziţiilor post-Brexit pentru Irlanda de Nord, pentru a fi găsită rapid o soluţie, a spus purtătorul său de cuvânt, după o serie de întâlniri pe care şeful guvernului de la Londra le-a avut în contextul reuniunii G7.

Johnson "şi-a exprimat clar dorinţa de pragmatism şi de compromis din partea tuturor, dar a subliniat că protejarea acordului (de pace) din Vinerea Mare este primordială", a precizat Downing Street.