Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost vineri gazda unei recepţii în onoarea liderilor statelor din grupul G7, iar în timpul pozei de grup a încercat să detensioneze atmosfera cu o glumă, relatează BBC.

Regina Elisabeta a II-a gazda receptie summit G7Foto: Captura YouTube

Summit-urile precum G7 pot fi uneori un pic stânjenitoare, iar liderii lumii trebuie să stea în fața camerelor pentru perioade lungi de timp pentru a fi fotografiați.

Regina nu s-a temut să relaxeze atmosfera cu spiritul ei ironic, adresându-i premierului Boris Johnson o întrebare ușor îndrăzneață.

”Ar trebui să arătăm ca și cum ne-am simți bine?”, a întrebat regina Elisabeta II-a.

”Da, categoric”, a fost răspunsul premierului Boris Johnson.

”Ne-am simțit bine, în ciuda aparențelor”, a adăugat acesta.

Suverana în vârstă de 95 de ani a fost însoţită de ceilalţi cei mai importanţi membri ai familiei regale britanice, fiind prezenţi fiul său şi prinţul moştenitor Charles şi soţia acestuia Camilla, precum şi nepotul reginei, prinţul William, şi soţia acestuia, Kate.

Recepţia prilejuită de summitul G7 a fost primul eveniment public major în care aceştia s-au reunit după funeraliile prinţului consort Philip, în aprilie.

La recepţie, desfăşurată la Eden Project, cea mai mare grădină botanică interioară din lume, regina s-a întâlnit cu Joe Biden pentru prima dată de la învestirea acestuia la Casa Albă. Biden a devenit astfel al 13-lea preşedinte american pe care suverana britanică îl întâlneşte în cei 69 de ani de domnie.