Departamentul de Poliție din Los Angeles (LAPD) a lansat o anchetă internă după ce un ofițer a raportat că o fotografie cu George Floyd pe care era scris „Îmi tai respirația” într-un format asemănător felicitărilor de Valentine's Day era „transmisă” între ei de către alți polițiști, relatează Los Angeles Times.

Holograma George FloydFoto: Captura video

Michael Moore, șeful LAPD a declarat că ofițerul care a depus plângerea urmează să fie intervievat luni și că obiectivul departamentului este de a stabili cu exactitate unde și cum ar fi putut ajunge imaginea la locul de muncă, online sau altfel, și persoanele implicate.

„Ancheta noastră vizează stabilirea acurateții acuzațiilor, consolidând în același timp toleranța noastră zero pentru orice opinii rasiste”, a adăugat acesta.

Moore a mai spus că dacă acuzațiile se vor dovedi autentice, „oamenii vor avea parte de mânia mea”, confirmând totodată că departamentul investighează două conturi de pe Instagram despre care se crede că au legătură cu angajați ai departamentului.

Afro-americanul George Floyd a fost ucis de poliția din Minneapolis în luna mai a anului trecut după ce un ofițer a îngenuncheat pe gâtul său timp de opt minute, interval de timp în care Floyd a spus în mod repetat: „Nu pot respira”.

Moartea sa a declanșat proteste împotriva violenței poliției în Statele Unite și manifestații de solidaritate în întreaga lume.

REFERINȚĂ: