Cu promisiunea de a construi o infrastructură mai sigură, mai modernă și mai ecologică, Pete Buttigieg a fost audiat joi de senatori pentru confirmarea sa de a deveni ministru al transporturilor lui Joe Biden, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Trebuie să ne reconstruim economia mai bine ca oricând, iar departamentul de transporturi poate juca un rol central în realizarea acestui lucru”, a insistat Buttigieg, în vârstă de 39 de ani, care le-a făcut mai multe promisiuni senatorilor, cum ar fi să le viziteze circumscripțiile din statul lor.

De asemenea, el a insistat asupra voinței administrației Biden de a asigura echitatea în accesul la transport.

În timpul campaniei sale prezidențiale, Joe Biden a dezvăluit un plan de investiții pe 10 ani pentru a construi școli, drumuri, poduri, căi ferate și conducte și a dezvolta o economie bazată pe energia curată.

Cu toate acestea, audierea lui Pete Buttigieg nu a oferit mai multe detalii cu privire la acest proiect crucial pentru Statele Unite, multe dintre infrastructurile vizate pun probleme de securitate.

Senatorul republican din Alaska, Dan Sullivan, l-a întrebat despre impactul social al deciziei lui Joe Biden de a bloca o conductă de petrol - proiectul Keystone - între Statele Unite și Canada.

„Cred că viziunea climatică a președintelui va crea mai multe locuri de muncă mai bine plătite” și mai respectuoase față de mediu, a răspuns Pete Buttigieg.

Domnul Buttigieg, care a fost primar în South Bend, Indiana din 2012, a menționat, de asemenea, că experiența sa ca reprezentant ales local al unui mic oraș american ar permite o abordare mai concretă a problemelor naționale.