Ministrul american al justiției, Bill Barr, care a fost criticat de Donald Trump pentru că nu a denunțat presupuse fraude electorale, despre care președintele a spus că ar putea invalida victoria lui Joe Biden, și-a anunțat demisia luni, potrivit AFP.

Bill BarrFoto: Captura YouTube

""Tocmai am avut o întrevedere frumoasă cu procurorul general Bill Barr, la Casa Albă. Relaţia noastră a fost foarte bună, a făcut o treabă extraordinară! Bill va pleca chiar înainte de Crăciun pentru a petrece sărbătorile cu familia sa. Secretarul adjunct al justiției Jeff Rosen, o persoană incredibilă, va prelua funcția", a postat pe Twitter președintele, fără să-și reia acuzațiile. Ministrul va pleca cu o lună înainte ca președintele ales democratic să preia funcția.

Președintele a refuzat la începutul lunii să spună dacă are încredere în ministrul său de justiție Bill Barr, care a spus că nu a găsit suficiente fraude pentru a invalida victoria prezidențială a lui Joe Biden, potrivit AFP.

„Nu a făcut încă nimic”, a spus Trump într-o scurtă conversație cu reporterii din Biroul Oval de la Casa Albă.

„Nu s-au uitat prea mult în jur și, sincer să fiu, este dezamăgitor”, a adăugat el.

În acest context, mai are încredere în acest ministru ultraconservator, care a făcut parte mult timp din cercul său interior?

„Pune-mi întrebarea peste câteva săptămâni”, a răspuns liderul de la Casa Albă, reiterându-și acuzațiile de „înșelăciune”, fără a oferi dovezi concrete în sprijinul acesteia.

"În acest moment, nu am văzut fraude la o scară care ar putea schimba rezultatul alegerilor", a declarat Bill Barr marți.

"Au existat acuzații de fraudă sistematică, conform cărora mașinile au fost programate pentru a denatura rezultatele alegerilor", a reamintit el. Dar ministerele Securității interne și Justiției "au investigat și, până acum, nu au găsit nimic care să le sprijine".

La o lună după alegeri, Donald Trump încă refuză să își recunoască înfrângerea. El a depus zeci de dosare în instanță, dintre care majoritatea au fost respinse de instanțe sau abandonate.