Președintele american Donald Trump a refuzat joi să spună dacă are încredere în ministrul său de justiție Bill Barr, care a spus că nu a găsit suficiente fraude pentru a invalida victoria prezidențială a lui Joe Biden, potrivit AFP.

Bill BarrFoto: Captura YouTube

„Nu a făcut încă nimic”, a spus Trump într-o scurtă conversație cu reporterii din Biroul Oval de la Casa Albă.

„Nu s-au uitat prea mult în jur și, sincer să fiu, este dezamăgitor”, a adăugat el.

În acest context, mai are încredere în acest ministru ultraconservator, care a făcut parte mult timp din cercul său interior?

„Pune-mi întrebarea peste câteva săptămâni”, a răspuns liderul de la Casa Albă, reiterându-și acuzațiile de „înșelăciune”, fără a oferi dovezi concrete în sprijinul acesteia.

"În acest moment, nu am văzut fraude la o scară care ar putea schimba rezultatul alegerilor", a declarat Bill Barr marți.

"Au existat acuzații de fraudă sistematică, conform cărora mașinile au fost programate pentru a denatura rezultatele alegerilor", a reamintit el. Dar ministerele Securității interne și Justiției "au investigat și, până acum, nu au găsit nimic care să le sprijine".

La o lună după alegeri, Donald Trump încă refuză să își recunoască înfrângerea. El a depus zeci de dosare în instanță, dintre care majoritatea au fost respinse de instanțe sau abandonate.

Republicanii care încearcă să invalideze victoria președintelui ales Joe Biden în statul Pennsylvania au cerut marți Curții Supreme a Statelor Unite (SCOTUS) să le audieze plângerea, relatează Associated Press.

Cererea acestora a fost formulată la trei zile după ce cazul a fost respins de cea mai înaltă instanță din Pennsylvania, unul din statele cheie pierdute de președintele republican Donald Trump.

În cererea formulată de către congresmenul republican Mike Kelly ce reprezintă nordul Pennsylvaniei în Camera Reprezentanților acesta cere, alături de alți reclamanți, ca SCOTUS să invalideze certificările rezultatelor alegerilor din 3 noiembrie în acest stat.

Reclamanții susțin că sistemul de vot prin corespondență din Pennsylvania este neconstituțional deoarece ar fi avut nevoie de un amendament constituțional pentru a-i autoriza prevederile.

Fostul consilier de securitate națională Michael Flynn a redistribuit o postare pe Twitter care îi cere președintelui Donald Trump să „suspende Constituția”, declare legea marțială și să permită armatei să organizeze noi alegeri, relatează Business Insider.

Postarea a fost distribuită inițial de Tom Zawistowski, președintele unui grup de activiști din Ohio numit „Convenția Noi Poporul” (We the People Convention).

Zawistowski îi cere în postare președintelui Trump „să exercite Puterile Extraordinare ale biroului său și declare Legea Marțială pentru a suspenda temporar Constituția și controlul civil asupra acestor alegeri federale pentru ca armata să implementeze un nou vot care reflectă adevărata voință a poporului”.