Fostul director al FBI, James Comey, a admis că agenția a acționat cu "cu adevărat neglijent" la începutul investigației privind imixtiunile electorale ruse și presupusele contacte între oficiali din echipa de campanie a lui Donald Trump și Moscova, relatează site-ul postului CBS. "Am greșit", a spus Comey într-un interviu acordat postului Fox News, citeaza Mediafax.

James Comey, directorul FBIFoto: FBI

"Am fost prea sigur ca director în procedurile noastre", a adăugat fostul director FBI, care a fost demis de Trump în 2017.

Comey a făcut aceste afirmații după ce inspectorului general al Departamentului Justiției, Michael Horowitz, a concluzionat că FBI-ul a comis 17 "omisiuni și erori semnificative" în legătură cu obținerea de mandate pentru monitorizarea lui Carter Page, fost consilier de campanie al lui Donald Trump, parte a anchetei privind imixtiunile electorale ruse și presupusele contacte între oficiali din echipa de campanie a lui Trump și Moscova.

Totuși, în pofida erorilor, Horowitz a stabilit că nu există nicio dovadă că agenția ar fi fost motivată de prejudecăți politice atunci când a inițiat investigația ce a vizat echipa de campanie a lui Trump și a concluzionat că anchetatorii au îndeplinit condițiile minime necesare pentru inițierea unei investigații. După publicarea raportului lui Horowitz, președintele Trump a descris acțiunile FBI drept o încercare de "răsturnare a guvernului".

Liderul de la Casa Albă a comentat după ce Comey a recunoscut erorile FBI că fostul director ar trebui să-și ceară scuze și a sugerat că ar putea exista consecințe penale pentru faptele lui Comey. "Care sunt consecinţele pentru acest comportament ilegal? Ar putea fi ani de închisoare?", a scris Trump pe Twitter.