Un indonezian care lucrează pentru o organizație ce a ajutat la elaborarea strictelor legi bazate pe Sharia a fost bătut cu un băț de ratan în public după ce a fost prins că avea o relație cu o femeie căsătorită, scrie Guardian.

Pedeapsa publica in IndoneziaFoto: Captura YouTube

Bătaia cu bastonul este o pedeapsă folosită în mod obișnuit pentru mai multe încălcări ale legii în extrem de conservatoarea regiune Aceh din insula Sumatra, fiind aplicată pentru adulter, consum de alcool, homosexualitate sau sex înaintea căsătoriei.

Aceh este singura regiune din cea mai mare țară majoritar mususlmană din lume care impune legea islamică, aplicarea acesteia fiind parte a unui acord de autonomie la care a ajuns cu guvernul central după o luptă separatistă de decenii.

Joi un ofițer islamic mascat l-a lovit pe spate de 28 de ori pe Mukhlis, membru al Consiliului din Aceh Alema, pentru că luna trecută a fost prins cu o femeie măritată. Mukhlis, care, ca mulți indonezi, folosește un singur nume, a fost pedepsit în capitale provinciei, Banda Aceh. După aceea, femeia implicată a fost lovită de 23 de ori cu bastonul de ratan.

Organizație pentru care lucrează Mukhlis a ajutat guvernul și parlamentul local la elaborarea și implementarea legii islamice, care include și bătaia publică.