John Bolton, consilierului prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, va avea miercuri o întâlnire cu mai mulți oficiali din Coreea de Sud pentru a discuta despre problemele cu Coreea de Nord și despre disputa dintre Coreea de Sud și Japonia, conform Reuters, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bolton se va întâlni miercuri cu Chung Eui-yong, șeful Biroului de Securitate Națională, Jeong Kyeong-doo, ministrul Apărării și Kang Kyung-wha, ministrul de Externe.

„Aștept cu interes discuțiile cu liderii importantului nostru aliat și partener pentru a discuta despre securitatea și prosperitatea din zona Indo-Pacifică”, a declarat John Bolton marți, la sosirea în Coreea de Sud.

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunțat marți că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spațiul aerian sud-coreean. De asemenea, au transmis că aeronave chineze au încălcat spațiul aerian teritorial, dar nu au oferit detalii privind măsurile luate împotriva acestora.

Ministrul de Externe japonez, Taro Kono, a criticat Coreea de Sud pentru măsurile luate împotriva aeronavei militare ruse, deoarece spațiul aerian încălcat de aeronavă aparține Japoniei, nu Coreei de Sud.

Aeronava rusă a intrat în spațiul aerian situat deasupra insulei sud-coreene Dokdo, revendicată de Japonia drept teritoriu propriu, sub numele Takeshima.