Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri, în cadrul unui interviu acordat NBC News, că nu își dorește un război cu Iranul, însă dacă un astfel de conflict ar avea loc, atunci s-ar produce „distrugeri nemaivăzute”, potrivit Reuters preluat de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

„Nu caut război, dar daca va fi un război, atunci s-ar produce distrugeri nemaivăzute. Dar nu vreau să se întâmple asta”, a declarat Trump în timpul interviului, la o zi după ce a renunțat la un atac aerian asupra unor ținte iraniene, ca răspuns față de doborârea unei drone americane.

Trump a declarat, vineri, că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, că drona militară a Statelor Unite care a fost doborâtă era escortată de un avion în care erau zeci de militari americani, subliniind că a evitat atacarea celei de-a doua aeronave. Gardienii Revoluţiei din Iran susţin că drona militară americană ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.