Capitala Ugandei, Kampala, a adoptat o lege care interzice acordarea de bani sau hrană copiilor care trăiesc pe străzi și cerșesc pentru a opri exploatarea copiilor în scopuri financiare sau sexuale, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei care nu vor respecta legea se vor alege cu o pedeapsă de până la șase luni de închisoare sau cu amendă. Primarul capitalei, Erias Lukwago, a declarat că legea urmărește să reducă traficul de copii sau exploatarea sexuală a acestora. Potrivit estimărilor guvernamentale, pe străzile din Kampala trăiesc 15.000 de copii, cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani.

Un corespondent BBC transmite că mulți copii au fost traficați din sate și forțați să trăiască în camere mici din cartierele orașului. Pentru a opri acest fenomen, noua lege va interzice închirierea de apartamente în scopul prestării de servicii sexuale, cerșetoriei sau comerțului cu copii.

Un cerșetor de stradă, Annie Katuregye, în vârstă de 60 de ani, a declarat că ieșea cu copiii la cerșit pentru a stârni mila trecătorilor ca să primească mai mulți bani. Lukwago a afirmat că legea prevede sancțiuni și pentru părinții și rețelele care fac bani în urma exploatării copiilor.

Pentru moment legea va fi aplicată doar în Kampala.